Kilpi: Juggernautti

Luulitko heidän kadonneen ja luovuttaneen? Siinä tapauksessa olit väärässä. Turkulais-kaarinalainen heviyhtye Kilpi on palannut lähes kuuden vuoden levytystauon jälkeen. Ja millä tavalla. Uusi albumi Juggernautti on silkkaa heviä alusta loppuun ja erittäin toimivaa sellaista. Mitään järisyttävän uutta ei Juggernautti Kilven mittapuulla tarjoa mutta miksi pitäisikään? Kasari on yhä vahvasti läsnä ja syntikat ovat palanneet. Voidaan puhua siis väkevästä uudelleen tulemisesta. Uutukainen lupaa tulevaisuudelle pelkkää hyvää.

Melodisuus on Juggernautilla kohdallaan ja tarttuvuutta kappaleissa piisaa. Albumi sisältää useammankin hittipotentiaalin omaavan biisin. Avausraita Juggernautti jyrää epäilijät välittömästi kumoon tarjoten levylle mainion alun. Vaikka Kilven sanoituksissa on aina ollut mukana myös tiettyä korniutta on niissä aina ollut myös paljon sanottavaa. Niin tälläkin kertaa. Omaa elämäntarinaani sivuava Rakkaus vapauttaa puhuttelee albumin kappaleista minua ehkä eniten. Levyn päättävä Tie helvettiin on jämäkkä kannanotto nykypäivän maailmanmenosta. Albumin ehdottomia helmiä on myös Kielletyillä teillä missä Taage Laiho duetoi Maya Liittokiven kanssa. Biisi saa haikailemaan Deathlike Silencen paluuta.

Juggernautin parhaita puolia ovat melodisuuden lisäksi solisti Laihon äänenkäyttö. Yksi Suomen parhaista hevilaulajista pääsee revittelemään oikein kunnolla. Taage myös vastaa suurelta osin kappaleiden sanoituspuolesta. Uutukaisen musiikki on puolestaan yhtyeen perustaja Petteri Kilven sekä rumpali Jussi Katteluksen käsialaa. Masteroinnista vastaa Joona Lukala. Albumin mukana tulee myös DVD joka pitää sisällään ilmeisesti jonkinlaista historiikkia sekä musavideoita. Tämä arvio on tehty pelkän musiikin perusteella ilman fyysistä äänitettä. Suosittelen sellaisen kuitenkin hankkimaan lähimmästä levykaupasta ja tukemaan hyvää kotimaista musiikkia ja sen tekijöitä.

Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone