Kevin Lankinen valitsi lukupiirin ensimmäisen kirjan: ”Aihepiiri on ytimessä juuri nyt”

5477

Leijonien kultamaalivahti Kevin Lankinen kertoi MM-kisojen aikana lukuharrastuksestaan. Samalla hän ilmoiti lukevansa Hanya Yanagiharan Pieni elämä -romaania.

Kirjavinkistä nousi uutisaihe ja teos nousi nopeasti myydyimpien kirjojen joukkoon Suomessa.

Kirjahuumasta innostuneena Kevin Lankinen päätti yhdessä WSOY:n kanssa perustaa Lankisen lukupiirin Facebookissa. Kaikille avoimella ryhmällä on jo yli 10 000 seuraajaa Facebookissa.

Ryhmän tarkoituksena on herättää keskustelua ja jakaa ajatuksia luetuista kirjoista ja lukukokemuksista.

Torstaina Lankinen kertoi, että hän valitsee lukupiirin ensimmäiseksi kirjaksi Sydämen asioita – Perhe ja planeetta kriisissä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

sydamenasioita_1

Kirja kertoo tositarinan perheestä, joka käsittelee henkilökohtaista kriisiään ryhtymällä taistoon ilmastonmuutosta vastaan.

”Erityisesti kyseisessä kirjassa kiinnostaa se, kuinka nuoresta iästä huolimatta Greta on pystynyt vaikuttamaan niin voimakkaasti ja saanut paljon huomiota tärkeälle aiheelle uskomalla omaan juttuunsa. Samalla kirjan aihepiiri on ajankohtaisuudellaan aika ytimessä juuri nyt”, Lankinen kirjottaa lukupiirin Facebook-sivuilla.

Lankinen valmistatuu parhaillaan alkavaan kiekkokauteen Chicagossa. Hän pelaa NHL-joukkue Chicago Blackhawksin organisaatiossa.

Kuuntele näyte Pieni planeetta kirjasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone