Kesävieras: Tapani Bagge paljastaa kesäkirjasuosikkinsa: ”Lapsena sijoitin sen tapahtumat mielessäni Keravanjoelle”

Mesta.netin Kesävieras-juttusarja jatkuu. Juhannusviikon vieraana on monipuolinen ja tuottelias kirjailija Tapani Bagge.

Hei! Kerropa aluksi uusimmat kuulumiset.
”Tänä vuonna on ilmestynyt rikosromaani Vieras maa, Apassit-sarjan lastenjännäri Rautamiehen arvoitus, Elsan etsivätoimiston ensimmäinen tapaus Polkupyörävarkaat ja Ukulele-etsivä Nanan toinen tapaus Kultaisen ukulelen arvoitus. Elokuussa ilmestyy historiallinen rikosromaani Sinimusta kyyti, jossa aiemmin neljässä kirjassa seikkaillut Valpon ylietsivä Väinö Mujunen palaa kehään. Hänen tutkimuksensa sijoittuvat nyt vuosiin 1930-1932 eli pahimpiin lapualaisvuosiin ja vuoteen 1946, jolloin maassa oli uusi komento. Elokuussa tulee vielä nuorten selkojännäri Jäätävää kyytiä, ja syksyllä lasten kuvatietokirja Keksintöjen maailma – Kuinka nykyaika syntyi?”
”Juuri nyt on tekeillä historiallinen sukuromaani 1500-1700-luvulta, ja alkusyksystä on tarkoitus kirjoittaa seuraava Apassit-kirja, joka sijoittuu vuoden 1910 Viipuriin.”

Mitä kirjoja aiot lukea tänä kesänä?

”Luen paljon historian tutkimuksia, koska kirjoitan historiallisia romaaneja sekä aikuisille että lapsille. Juuri nyt on työn alla Ruotsin 1500-1700-luvun sodat ja 1900-luvun alun Viipuri. Lukulistalla on myös kotimaisia dekkareita, ainakin Niko Rantsin Sinun puolestasi vuodatettu ja JP Koskisen Kesäkuun kalmantanssi, sekä kertauksena John Steinbeckin Oikutteleva bussi.”

Mainitse joku unohtumaton kesäkirjasuosikkisi?

Mark Twainin Huckleberry Finnin seikkailut on tullut luettua kolmena erilaisena suomennoksena, viimeksi viime kesänä. Hienoa seikkailua, huumoria ja yhteiskunnallista kannanottoa. Loistava kirja. Lapsena sijoitin sen tapahtumat mielessäni Keravanjoelle, missä saattoi tulla pieni mittakaavavirhe.

Missä luet kesällä?

Kotona nojatuolissa tai kuistilla, mökillä missä milloinkin. Junassa luen myös mielelläni, mutta tänä kesänä junamatkat taitavat jäädä vähiin.

Mitä muuta aiot tehdä kesän aikana?

Serlachiuksen museot Mäntässä on jokakesäinen kohde, joka on tänäkin kesänä auki, ja Napialan ukulelefestarit sentään pidetään elokuussa. Toisaalta kun on omakotitalo ja kesämökkinä vanha maatila, tekemistä riittää.

Tutustu Tapani Baggen kirjoihin.

Kuva: Timo Ahola

Lue myös Jouni Hynysen ja Christian Rönnbackan kesävieras-jutut.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone