Kesävieras: Matti Ristinen piipahti Härätappoaseen kuvauksissa – romaani teki hänen suuren vaikutuksen nuorena

Kesävieras-juttusarjan viimeisenä vieraana on näyttelijä Matti Ristinen, Mesta.net tapasi näyttelijän Häräntappoase-sarjan kuvauksissa Pirkkalassa.

Uusi Häräntappoase -sarja saa ensi-illan Elisa Viihteessä keväällä 2021. Ristinen näyttelee Anna-Leena Härkösen samannimiseen klassikkoromaaniin perustuvassa sarjassa Pietari Hurme -nimistä saarnamiestä.

Mitä sinulle kuuluu?

”Kiitos hyvää. Näyttelen sarjassa pienen roolin ja itseasiassa tämä on ainoa kuvauspäiväni. En siis tiedä tarkemmin, millainen sarjasta on tulossa.”

Millainen suhden sinulla on Häräntappoase-romaaniin?

”Häräntappose on oman sukupolveni suuria romaaneja. Luin kirjan ja katsoin ensimmäisen kirjasta tehdyn sarjan nuorena . Anna-Leena Härkönen kuvaa kirjassa hienosti nuoren ihmisen mielenliikkeitä odotuksineen ja pelkoineen. Se on rehellinen ja henkilökohtainen kuvaus, kuten monet muutkin Härkösen kirjat.”

juttu jatkuu kuvan jälkeen

Matti Ristinen on tuttu muun mussa Pirunpelto ja Kaikki synnit -sarjoista sekä Olen suomalainen -elokuvasta. Parhaillaan kuvattavassa Häräntappose-sarjassa saarnaaja Pietari Hurmetta.

Millaista kirjallisuutta luet?

”Laidasta laitaan. Luen usein kevyttä dekkarikirjallisuutta, mutta kahlaan myös klassikoita. Viimeksi luin Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyyden, joka puolusti paikkaansa klassikkona.

”Lähestyn itse viittäkymmentä ikävuotta. Kirjassa kuvaillaan hauskalla tavalla ikääntymistä ja ajan kulumista: kuinka maailma ja ihmiset muuttuvat, mutta kuinka historia kuitenkin seuraa tiiviisti mukana.”

Missä luet kirjoja?

Yleensä luen sängyssä ja sohvalla. Iso haaveeni on saada lukutuoli makuuhuoneeseen. En ole vielä saanut hankittua sitä.”

Mitä muuta kesääsi kuuluu?

”Koronan takia Syke-sarjasta jäi kuukauden kuvausjakso kuvaamatta keväällä. Se kuvattiin kesäkuussa. Olen koittanut vähän lomailla, mutta siihen ei ole jäänyt kauheasti aikaa, koska pieniä työpätkiä on siellä ja täällä. Mutta loppukesän aikana aion ottaa rennosti ja lomailla jonkin verran.”

Mesta.netin kirjasivuston kesävieras-juttusarja päättyy. Vieraina piipahtivat kesän aikana myös Christian Rönnbacka, Anna-Leena Härkönen, Jouni Hynynen, Jussi Vatanen, Tapani Bagge, Jussi Makkonen ja Tomi Tajakka. Lue muut jutut täältä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone