Kesävieras: Jussi Vatanen paljastaa suosikkidekkaristinsa ja kertoo kesäsuunnitelmistaan

Kesävieras-juttusarja jatkuu. Heinäkuun ensimmäisenä vieraana on näyttelijä Jussi Vatanen, jonka tähdittämä Dowshiftaajat-sarja sai juuri kolmannen kauden.

Mitä sinulle kuuluu?

”Juuri julkaistu Downshiftaajat -sarjan kolmas kausi on tämän kesän juttu. Syksyllä ilmestyy Metsäjätti-elokuva, jossa näyttelen toista pääroolia.”

”Toivon pääseväni lokakuussa Cannesin festivaaleille, jonne trillerisarja Huone 301 on valittu kilpailemaan ensimmäisenä suomalaissarjana.”

”On hienoa, kun karanteeniaika ja ajatus koronasta alkavat loittonemaan. Nyt voi nauttia kesästä hyvällä omalla tunnolla. Suosittelen sitä kaikille muillekin.”

Mitä aiot lukea kesän aikana?

”Luen kirjoja jonkin verran. En lue yleensä uutuuskirjoja, vaan pääasiassa vanhempaa historiallista kirjallisuutta.”

”Tänä kesänä tekisi mieli lukea Hotakaista. Katsoin hiljattain dokumentin Jörn Donnerista. Myös hänen kirjojaan olisi mielenkiintoista lukaista.”

Löytyykö sinulta kesäkirjasuosikkeja?

”Luin muutamana kesänä samoja James Ellroyn kirjoja. Hänen rikosromaaninsa, kuten Musta Dahlia, ovat mitä parasta riippukeinulukemista.  Ellroyn dekkareissa on niin paljon mielenkiitoisia juttuja, että ne tulee kahlattua läpi moneen kertaan. Niissä yhdistellään hienolla tavalla totuutta ja fiktiota. Lopputulos on kuitenkin silkkaa viihdekirjallisuutta.”

Missä luet kesällä?

”En omista riippukeinua tällä hetkellä. Luen sujuvasti missä milloinkin.”

Mitä muuta aiot tehdä kesällä?

”Työkuviot ovat vielä osittain auki kesän osalta. Osan lomasta vietän maaseudulla Sukevalla, josta olen kotoisin.”

”Osa kesästä kuluu harrastusten parissa. Olen pelannut jalkapalloa pitkään. Myös kuntosali, lenkkeily ja jumppaaminen kuuluvat ohjelmaan.”

”Ulkomaan matkat taitavat jäädä väliin tänä kesänä . Sen sijaan aiomme lähteä reissulle kansallispuistoon. Ne voivatkin olla tämän kesä hittikohteita.”

Lue aiemmat kesävierasjutut.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone