Kesävieraana Steve ’n’ Seagulls -yhtyeen Tomi Tajakka – kiireinen keikkakesä vaihtui lepposaan maaseutuelämään ja kesäkirjoihin

Iisalmessa, maaseudun rauhassa asuva Tomi Tajakka tunnetaan Steve ’n’ Seagulls -yhtyeen laulajana.

Ahkerasti ulkomailla keikkailevan yhtyeen musiikkivideot ovat keränneet satoja miljoonia katsojia Youtubessa.

Tajakka kertoo Mesta.netin kesävieras-haastattelussa tuoreimmat kuulumiset niin musiikin kuin lukuharrastuksen saralta.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Kiitos, kuuluu ihan hyvää. Juuri nyt kuuluu hikistä, kun toissa iltana ja -yönä riehunut tuuli kaatoi pihasta pari puuta ja niitä piti raivata pois. Kevät ja kesä ovat olleet tietysti aika erikoiset, kun keikoille ei ole päässyt. Olen käynyt paljon lähialueiden luonnossa ja yhden reissun tein käsivarteen ja muualle Lappiin, koronarajoitusten salliessa tietysti. Ohjelmassa on ollut liikuntaa, harjoittelua ja uuden levyn viimeistelyä. Olimme bändin kanssa tammi- helmikuussa studiossa äänittämässä yhtyeemme neljättä levyä ja nyt se alkaa olla kansia vaille valmis. Julkaisu olisi tarkoitus tapahtua syksyllä, mutta katsotaan miten pandemia muuttaa aikatauluja.

Tavallaan tilanne on ollut aika stressaava ja taloudellisestikin tämä on ollut hieman haastavaa, mutta olen ajatellut asian kuin, että tämä ei ole asia, johon voin vaikuttaa. Paitsi tietysti noudattaa rajoituksia ja yrittää pysyä mahdollisimman hyvässä kunnossa. 

Pikkuhiljaa kotimaan keikkakuviot helpottavat ja meillä on ollut nyt pari keikkaa ja kiitos rajusti hommia tehneiden keikkamyyjän ja managerin, kesän peruuntuneiden festarikeikkojen tilalle on saatu kotimaan keikkoja. Meillähän yleensä kesällä suurin osa festarikeikoista on manner-Euroopassa. Niin oli määrä olla tänäkin kesänä.

Mitä kirjoja olet lukenut ja aiot lukea tänä kesänä?

Tänä kesänä luettavana on ollut Jack Kerouacin Santorini in Paris ja Jaakko Tepon elämänkerta, joka joskus jäi kesken. 

Haluaisin lukea Cheryl Strayedin Villi vaellus, Jack Kerouacin Tristessa ja Volter Kilven Alastalon salissa. Viimeisimmän olen joskus aloittanut ja sen luettuaanhan voi tilata semmoisen ”olen lukenut Alastalon salissa” -paidan.

Tuleeko mieleesi hyviä kesäkirjoja?

No näköjään suosittelen aina kaikille Anni Kytömäen kirjoja Kultarinta sekä Kivitasku. Molemmat ihan todella sykähdyttäviä. Suosittelen myös Petteri Tikkasen sarjakuvakirjoja. Myös Jack Kerouacin Matkalla on klassikkoasemansa ansainnut.

Entä tuleeko mieleesi jotain sykähdyttäviä musakirjoja?

Näitä olen lukenut aika paljon. Bob Dylanin Muistelmat l on tosi hyvä. Muddy Watersin elämänkerta Hoochie coochie man, Sami Yaffan Tie taipuu ja se Neil Youngin elämänkerta, jossa on hänestä sellainen mustavalkokuva kannessa. Se ehdottomasti myös! Taisi olla nimeltään Muistelmat.

Missä luet kirjoja?

Kotona, kahvilassa, keikka-autossa jne. Kotona ehkä ihan mukavin. Kahvilassa on myös kiva istua, juoda sumppia ja lueskella.

Mitä muuta aiot tehdä loppukesän aikana?

Tästä eteenpäin toivottavasti on keikkoja. Aion käydä uimassa, maastopyöräilemässä ja nauttia muutaman huurteisen. Treenailen soittoa päivittäin, rummut on nyt ollut kovasti työstössä. Loppukesästä tai syksystä haluaisin tehdä vaelluksen, jos aikataulut sen sallivat. Yritän joka syksy päästä vaeltelemaan Suomen kauniiseen luontoon. Siinähän sitä jo yhdelle kesälle alkaa olla. Niin ja polttopuita pitää myös yrittää saada kuivumaan.

Kuva: Teppo Kajanus

Katso Are you Gonna go my way -video alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone