Kehuttu vakoojasarja Nyrkki saa toisen kauden – ensimmäinen kausi myyty yli 20 maahan

Kotimaisen Nyrkki -vakoojasarjan toisen kauden kuvaukset alkavat kesäkuussa 2020, ja kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon loppuvuodesta 2021.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ensimmäinen kausi julkaistiin lokakuussa 2019. Ensimmäinen kausi oli menestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Se keräsi useita Kultainen Venla -ehdokkuuksia (2019), ja sen esitysoikeudet on myyty yli 20 eri maahan.

”Elisan teettämän tutkimuksen mukaan draama on suomalaisten mieluisin tv-sarjalajityyppi, ja yli puolet suomalaisista kertoo katsovansa niitä melko usein. On hienoa aloittaa ylistäviä arvioita saaneen laatudraaman kuvaukset, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

juttu jatkuu kuvan jälkeen

Nyrkki

Sarjassa näyttelevät ensimmäiseltä kaudelta tutut Emmi ParviainenHannu-Pekka Björkman, Sampo SarkolaKatja KüttnerOlavi UusivirtaJanne Reinikainen ja Jessica Grabowsky. Uutena tähtenä nähdään Eero Ritala.

Nyrkki-sarjan ohjaa Ikitie-elokuvan ohjauksesta Jussi-palkittu (2017) AJ Annila. Annila oli Kultainen Venla -finalistina ehdolla vuoden ohjaaja -palkinnon saajaksi (2019) Nyrkin ensimmäisestä kaudesta yhdessä Alli Haapasalon kanssa.

”En muista, koska olisin ohjaajana ollut näin innoissani lähdössä kuvauksiin. On erikoisen ihanaa jatkaa Nyrkin seikkailuja siitä mihin viimeksi jäimme. Toinen kausi saa Nyrkin sisäisetkin rivit rakoilemaan, kun vaakakupissa painavat niin henkilökohtaiset kuin isänmaan salaisuudet, eikä mikään ole sitä miltä ensin näyttää”, AJ Annila kommentoi.

Nyrkin toisen kauden ovat käsikirjoittaneet historiallisia romaaneita ja näytelmiä käsikirjoittaneet ja useiden elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksia tuottaneet Katri ja Kirsti Manninen sekä useiden tv-sarjojen käsikirjoittamiseen osallistunut Antti Pesonen (Bullets, Sorjonen, Presidentti).

Lue juttu Nyrkin ykköskauden kuvauksista alta. Ensimmäiseen kauden voi katsoa täältä.

Nyrkki-vakoojasarjan päämaja lavastettiin vanhaan viljakuivaamoon: ”Tämä on yksi Suomen hienoimmista lavasteista”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone