Kehuttu trillerisarja Keeping Faith saapui myös Suomeen – tällaisesta sarjasta on kyse

Elisa Viihteen Aitiossa nähtävä Keeping Faith on kenties syksyn koukuttavin sarjauutuus. Se kertoo perheenisän mysteerisestä katoamisesta pienessä walesilaiskylässä.

Walesilainen sarja on kerännyt kehuja. Guardian -lehti kuvasi sitä ”Walesin vastineeksi Broadchurch -sarjalle.”

”Kadonneen aviomiehen tapaus on hyvin realistinen ja upea kuvaus tuo esille Walesin kauneimmat puolet”, lehti kirjoitti.

Pääosassa nähtävä Eva Myles tuttu edellä mainitusta Broadchurch -sarjasta sekä Doctor Whon spin-off-sarjasta Torchwood . Mylesin esittämä juristiäiti Faith kasvattaa lapsia kotona miehen tehdessä pitkää päivää perheen omistamassa asianajotoimistossa.

Eräänä aamuna aviomies katoaa kuin tuhka tuuleen. Hän ei saavu työpaikalleen. Missä mies on? Onko hänet murhattu vai piileskeleekö hän rakastajansa luona?

Tätä katsoja saa miettiä usean jakson ajan.

Miehensä katoamisen jälkeen Faith joutuu keskeyttämään äitiyslomansa. Totuuden esiripun raottuessa hän joutuu suojelemaan sekä perhettään että omaa mielenterveyttään.

Jännityssarjaksi Keeping Faith on hyvin rento ja komediallinen. Sarjan edetessä vaakakuppi kallistuu trillerin puolelle. Mylesin esittämä perheenäiti on höpsöhkö, teeskentelemätön ja helposti lähestyttävä.

Tässä muutama fakta syksyn sarjauutuudesta:

  • Kahdeksanosaisen sarjan kukin jakso kuvaa yhden vuorokauden tapahtumia.
  • Fiktiiviseen maaseutukaupunkiin sijoittuva sarja kuvattiin Carmartherissa Etelä-Walesissa. Kauniissa pikkukaupungissa on noin 14 000 asukasta. Perheen koti lavastettiin Sonyn studiolle niin ikää Etelä-Walesiin.
  • Sarja kuvattiin kahdella eri kielellä; englanniksi ja kymriksi eli walesin kielellä.
  • Sarjan musiikista vastaa laulaja-lauluntekijä Amy Wadge, jonka kynästä on lähtöisin Ed Sheeranin hitti Thinking Out Loud.
  • Keeping Faith sai ensiesityksen walesilaisella SC4-kanavalla 4. marraskuuta 2017. Englanninkielinen versio alkoi BBC:llä helmikuussa 2018.

Keeping Faithin kolme ensimmäistä jaksoa on julkaistu Elisa Viihteessä. Jaksot 4-6 tulevat katsottavaksi 4.9., ja koko ensimmäinen kausi on nähtävissä 11.9.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone