Kehuttu suomalaisyhtye lopettaa toimintansa: ”Kutsumme teidät mukaan vielä kerran”

Tilhet, pajut ja muut -yhtye lopettaa toimintansa kymmenen toimintavuoden ja kolmen albumin jälkeen.

Folkhenkistä poppia esittävä yhtye soittaa viimeisen keikkansa Helsingin Tavastialla 5. elokuuta 2021. Sitä ennen ilmestyy (30.4.) akustinen duoalbumi ”Täällä kaukana (Lauluja vuosilta 2011-2021)”

Vuonna 2011 perustettu Tilhet, pajut ja muut nousi pinnalle vuonna 2016 ilmestyneen esikoisalbumin ja siltä lohkaistun Puuhevonen-singlen myötä. Kappale pääsi radioiden soittolistoille. Esikoisalbumi sai hienon vastaanoton. Helsingin Sanomien Mari Koppinen kirjoitti, että ”Tilhet, pajut ja muut palauttaa lämmön musiikkiin”.

Yhtye kertoo päätöksestään Instagramissa.

Viime vuoden mittaan kypsyi yhteinen ajatus, että nyt on oikea aika lopettaa. Tämä työ on odotusten, uuden tekemisen ja julkisen vastaanoton puolesta valtaisan kuormittavaa. Se ei näy yleisölle. Tuntuu, että ajatukset musiikkimme sisällöstä ja tavoitteista sekä jäsenten muut työt, siis yksinkertaisesti työmäärä ja jaksamisen kanssa kamppailu, veivät meidät lopulta eri suuntiin.

Tällä hetkellä vahvin tuntemus kuitenkin on, että olemme onnekkaita, kun olemme saaneet tehdä tätä työtä yhdessä niin pitkään. Valtaisan iso kiitos siitä kuuluu kuuntelijoille ja kaikille meitä eri tavoin tukeneille.

Jäähyväiskeikan liput ovat myynnissä Tiketissä keskiviikkona.

”Illasta tulee hieno. Kutsumme teidät mukaan vielä kerran”, bändi lupaa.

Lue koko ilmoitus alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. No onpa kiva. En ole koskaan kuullutkaan näistä harrastelijoista.

  2. Eihän kaikkien ihmisten tarvitse tuntea kotimaisia musiikintekijöitä! Kullakin vahvuutensa! Sinullakin ehkä joku?

Kommentit suljettu.