Katja Kettu kirjoittaa Ismo Alangon elämäkerran

K

Maamme eturivin kirjailijoihin lukeutuva Katja Kettu kirjoittaa elämäkertakirjan suomirockin ikonista Ismo Alangosta, tiedottaa kirjan kustantaja Johnny Kniga. Teos ilmestyy vuonna 2021.

Alanko (s. 1960) on tehnyt huikean 40-vuotisen uran muusikkona, säveltäjänä ja sanoittajana. Julkinen ura alkoi Hassisen Kone -yhtyeestä ja jatkui Sielun Veljissä. Myös soolouralla on syntynyt lukuisia klassikoita.

”On mahtavaa päästä tekemään töitä arvostamansa muusikon ja sanankäyttäjän kanssa. Luulen, ettei tästä tule ihan tavanomaista rockelämäkertaa”, kommentoi Katja Kettu kirjahanketta.

Alangolta on juuri ilmestynyt uusi kehuja kerännyt soololevy Minä halusin olla niin kuin Beethoven. Ismo Alanko vihitään Itä-Suomen yliopiston kunniatohtoriksi kesäkuussa.

Johnny Kniga on aiemmin julkaissut Alangolta sanoituksiin keskittyneet kirjat Rakkaus on ruma sana (2004) ja Sanat (2011). Edellinen sisälsi myös lyhyitä tarinoita ja jälkimmäinen käsikirjoituksen Grande Finale -esitykseen.

Katja Kettu (s. 1978) teki läpimurtonsa romaanillaan Kätilö (2011), josta tehtiin samanniminen elokuva. Viime vuonna hän oli kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana teoksellaan Rose on poissa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone