Kasakat piiskasivat Pussy Riotin naisia – tapaus on viety Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

Venäläisen performanssiryhmän Pussy Riotin jäsenet joutuivat miliisien pahoinpitelyn kohteeksi, kun he aikoivat esiintyä Sotshin keskustassa viime vuonna. Tapahtumahetkellä paikkakunnalla oli menossa talviolympialaiset.

Milisien apuna oli kasakoita, jotka piiskasivat nahkaremmillä ja repivät hiuksista ryhmän kahta tunnetuinta jäsentä Nadezhda Tolokonnikovaa ja Maria Alekhinaa. Poliisi käytti hyökkäyksessä myös kyynelkaasua. Poliisi rusikoi myös paikalla olleita valokuvaajia.

Yhtä ryhmän päälle hyökännyttä kasakkaa sakotettiin julkisen häiriön aiheuttamisesta, mutta poliisi kieltäytyi aloittamasta varsinaista rikostutkintaa ”puutteellisen todistusaineiston takia”.

Perustelu on ontuva, koska rajusta välikohtauksesta levisi videomateriaalia muun muassa Youtubeen.

Pussu Riotin asianajajan Alexander Popkovin mukaan Tolokonnikova ja Alekhina, heidän puolisonsa ja poliittinen aktivisti Alexei Nekrasov ovat tehneet asiasta kantelun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle.

Lähde: Wenn, Contactmusic

Edit. klo 15.14

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

  1. Kunnon Putinistille videokuvat ja todistajien lausunnotkin ovat vihamielistä länsipropagandaa. Kasakka tykkää kun sillä on piiskattavaa. Sen oppi sadassa vuodessa venäjän vallan alla suomenkin työläisen selkänahka.