Karpin kuvaukset käynnissä Helsingissä – fanit lähettävät someviestejä ympäri maailmaa

Pihla Viitala (Sofia Karppi)

Maailmanlaajuiden levityksen Netflixissä saaneen rikossarja Karpin toista tuotantokautta on kuvattu tammikuun alusta alkaen Helsingissä. Pihla Viitalan tähdittämän sarjan kuvaukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla huhtikuun loppuun saakka.

Nyt kuvattava toinen kausi nähdään Ylellä keväällä 2020.

Toisella kaudella rikosetsivä Sofia Karppi (Pihla Viitala) tutkii rikosvyyhtiä, joka käynnistyy kun sekä Helsingistä että Tallinnasta löytyy surmatut miehet silmät sidottuina. Murhavyyhtiä selvittämään palaa myös rikosetsivä Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen).

Kakkoskauden teemana on omankädenoikeus.

”On kiinnostavaa pohtia, mitä yksilöllisyyttä korostava aikamme tarkoittaa yksilön moraalin ja toisaalta demokratian suhteen. Ajaako minä-ajattelu ohi yhteisten sopimusten? Demokratia kun kuitenkin perustuu sille ajatukselle, että yksilöt laittavat yhteisen hyvän omien etujensa edelle”, Karpin ohjaaja-käsikirjoittaja Rike Jokela kertoo.

Nyt kuvattava toinen kausi nähdään Ylellä keväällä 2020.

”On ollut upeaa seurata Karpin ykköskauden vastaanottoa niin koti- kuin ulkomaillakin. Maailma on sosiaalisen median myötä pienentynyt ja saamme reaktioita tarinamme katsojilta välittömästi ympäri maailmaa mm. twitterissä ja instagramissa. Sarjan kakkoskaudella olemme halunneet kiristää tarinaruuvia lisää ja tavoitteet ovat joka saralla korkealla. Tällä joukkueella on ilo lähteä kuvauksiin!”, hehkuttaa puolestaan sarjan tuottaja Riina Hyytiä.

Karppi sai kansainvälisen ensi-iltansa maailmanlaajuisesti Netflixissä elokuussa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen sarja tai elokuva saa yhtä laajan levityksen kaupalliselta jakelijalta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone