Karhu Basket jahtaamaan seurahistoriansa ensimmäistä mitalia – jenkkipelaajat kokeilivat avantouintia

koripallo kuvitus

Miesten Korisliigan välierät käynnistyvät tänään myös Kauhajoella, kun Karhu Basket saa vieraakseen BC Nokian. Odotettavissa on tiukka sarja, sillä runkosarjassa  joukkueiden väliset otteluvoitot menivät tasan 2-2.

”Nokia on erilainen joukkue kuin Pyrintö. He puolustavat eri tavalla ja heillä on enemmän heittovoimaa. Luvassa on hyvin erilainen sarja”, Karhu Basketin valmentaja Jussi Laakso toteaa.

korisliiga 222
Jussi Laakso toimii ensimmäistä kautta Karhu Basketin päävalmentajana. Hänellä on sopimus myös ensi kaudeksi.

Kauhajoella on käynnissä todellinen korishuuma, kun Karhu Basket tavoittelee seurahistoriansa ensimmäistä mitalia.

”Kun on tänne asti päästy, ainoa tavoite on mennä loppuun asti. Emme jättäydy pois mestaruustaistosta. Kaikilla neljällä joukkueella on siihen mahdollisuus”,

Valmentajan mukaan joukkueen loukkaantumistilanne on tällä hetkellä hyvä. Harjoitusrupeama on takana. Välieriä edeltävinä päivät ovat kuluneen pieniä yksityiskohtia hioessa. Karhu Basket kaatoi Pyrinnön suoraan kolmessa ottelussa, joten joukkueelle jäi viikko aikaa valmistautua nokialaisten kohtaamiseen.

Alkukaudella joukkue kärsi loukkaantumisista ja amerikkalaisia pelaajia jouduttiin vaihtamaan eri syistä. Vaikeudet ovat takana ja joukkue on hitsaantunut hyvin yhteen.

Jussi Laakso kertoo, että kauden aikana yhteishenkeä on kasvatettu muun muassa saunailtoja pitämällä. Myös amerikkalaiset pelaajat ovat käyneet kokeilemassa avantouintia.

Kelvin Lewis tiesi avantouinnin, koska hän on pelannut aiemmin Suomessa. Sen sijaan amerikkalaispelaajamme Rene Rougeau meni avantoon ensimmäistä kertaa. Hän taisi tykätä, koska meni sinne vielä toisenkin kerran.”

”Kalifornian mies oli liekeissä myös moottorikelkkasafarilla, jonka teimme 15 asteen pakkasella. Myös se oli suuri elämys hänelle”, Jussi Laakso toteaa.

Pudotuspelien kaikki ottelut näet Elisa Viihde Sportilta. Toinen välieräpari on Salon Vilpas – Helsinki Seagulls. Finaaleihin tarvitaan neljä voittoa.Finaalit 6.5. alkaen. Prossiottelu 8.5.

Katso korisottelujen lähestysajat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone