Kansainvälistä rikossarjaa kuvattiin yhdessä Suomen syrjäisemmistä kolkista – ”Raju kohtaus erämaamökissä”

ivalo 23

Kansainvälistä Ivalo-sarjaa on kuvattu Lapissa jo helmikuun alusta lähtien. Kuvaukset jatkuvat toukokuun loppuun saakka. Ivalon maailman ensi-ilta on Elisa Viihteessä loppuvuodesta 2018.

Viime viikolla sarjaa kuvattiin Nuorgamin Pulmankijärvellä, joka on yksi Suomen syrjäisimpiä kolkkia. Lähellä Norjan rajaa kuvatussa kohtauksessa Iina Kuustosen esittämä poliisi Nina Kautsalo löytää erämaamökistä prostituoidun ruumiin.

9899900

Sarjan tuottaja Jarkko Hentula on ollut mukana kymmenissä tuotannoissa, muun muassa Napapiirin Sankarit -elokuvissa. Hän ei ole koskaan käynyt yhtä syrjäisessä paikassa kuvaamassa.

”Pulmankijärvi on todella etäällä ja olisi varmasti erikoinen kokemus myös monelle suomalaiselle, jonka Lapin kokemukset rajoittuvat hiihtokeskuksissa käynteihin. Kuvauspaikka sijaitsi pienen tien päässä lähellä Norjan rajaa”, Hentula kertoo.

Hentulan mukaan kuvaukset ovat sujuneet hyvin. Myös sää on ollut suosiollinen kuvausolosuhteiden kannalta, sillä paukkupakkaset ovat olleet harvassa.

”Ainoastaan yhtenä päivänä oli liikaa pakkasta ja jonain päivänä lumimyrsky vaikeutti tekemistä. Kerran meillä oli vaikeuksia saada näyttelijöitä Lappiin lentokoneen myöhästelyn takia. Mitään muita poikkeuksellisia haasteita meillä ei ole ollut.”

Ivalo-sarja on sen tekijöille poikkeuksellinen projekti. Kuvauspäiviä on sata, kun yleensä niitä kertyy sarjaa kohti noin 30.

”Tämä on mukavalla tavalla erilainen projekti. Kun on tällaisessa ammatissa, täytyy olla valmis uusiin haasteisiin. Yksitoista viikkoa Lapissa on pitkä aika ja meistä viettää suurimman osan ajasta erossa perheestään. Mutta esimerkiksi Iina Kuustonen on asunut koko kuvausten ajan Lapissa perheensä kanssa, ja he ovat viihtyneet hyvin”, Hentula toteaa.

Lue lisää Ivalo-sarjasta!

iina kuustonen ivalo2

Iina Kuustonen Ivalon kuvauksissa Saariselällä helmikuussa. Tuolloin menossa oli vasta toinen kuvauspäivä.

Jännityssarjan pääosissa nähdään myös muun muassa Pihla Viitala  sekä saksalaiset elokuvatähdet Clemens Schick (007 – Casino Royale) ja Maximilian Brückner (Sotahevonen).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone