Kannattaako nykypäivän Suomessa asua, elää, naida, kuolla? Donnerin ”Perkele 2 – Kuvia Suomesta” kohta ensi-illassa

Jörn Donnerin elokuva Perkele 2 – Kuvia Suomesta saa ensi-iltansa syyskuussa.

Jatko-osaa on jouduttu odottamaan 46 vuotta. Jörn Donnerin kulttielokuva Perkele! Kuvia Suomesta ravisutti rohkeudellaan ilmestyessään vuonna 1971, ja nyt Suomen 100-vuotisen juhlavuoden kunniaksi elokuva saa jatkoa. Perkele 2 – Kuvia Suomesta on läpileikkaus 100-vuotiaasta Suomesta, ja sen peruskysymys Jörn Donnerin sanoin kuuluu: ”Kannattaako nykypäivän Suomessa asua, elää, naida, kuolla?”

Elokuva saa ensiesityksensä syyskuussa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla, ja jatkaa siitä useisiin festivaali- ja erikoisnäytöksiin ympäri Suomen. Elokuva tullaan näkemään tekijävieraiden kera mm. Tampereella Arthouse Cinema Niagaran ohjelmistossa, Kuopion Vilimit -festivaalilla ja Porin elokuvafestivaalilla, Kino Iiriksen ohjelmistossa Lahdessa sekä Helsingissä erikoisnäytöksissä elokuvateatteri Orionissa ja Viirus-teatterissa.

Perkele 2 -elokuvassa jalkaudutaan nyky-Suomeen ja haastatellaan tämän päivän suomalaisia politiikasta, ajankohtaisista tapahtumista ja ilmiöistä. Dokumentissa vieraillaan kymmenissä tapahtumissa ympäri Suomen aina Seinäjoen Tangomarkkinoilta Weekend-festivaalille ja SM-pilkkikisoista Suviseuroihin. Elokuva pyrkii myös analysoimaan Tornion kautta vuosina 2015-2016 saapuneen suuren turvapaikanhakijajoukon tilannetta.

Perkele 2 linkittyy edeltäjäänsä myös musiikin kautta. Musiikin alkuperäiseen elokuvaan sävelsi M.A. Numminen, joka sai työstään valtionpalkinnon. Uudessa Perkele-elokuvassa kappaleet kuullaan uusin sovituksin ja uusien, tämän päivän artistien esittäminä (Ismo AlankoYona, M.A. Numminen). Sanoitukset ovat kuitenkin pysyneet muuttumattomina: ne eivät ole 46 vuoden aikana menettäneet ajankohtaisuuttaan.

Svart Records julkaisee Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta -soundtrackin rajoitettuna vinyylipainoksena lokakuun puolivälissä. Säveltäjä M.A. Nummisen tulkitsemien kahden kappaleen lisäksi levyllä ovat äänessä Ismo Alanko, Paleface ja Yona.

Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta

 1. M.A. Numminen: Perkele!
 2. Ismo Alanko: Laulu Suomesta
 3. Yona: Laulu haaveista
 4. Paleface: Laulu suomalaisesta rasismista
 5. M.A. Numminen & Pedro Hietanen: Maahanmuuttoviisu
 6. Ismo Alanko: Laulu suomalaisesta maalaiskunnasta
 7. Yona: Laulu Suomen kesästä
 8. Paleface: Laulu veropakolaisuudesta
 9. Yona: Laulu hännättömistä perkeleistöä
 10. Paleface & Pedro Hietanen: Perkele! – Uusia kuvia Suomesta
 11. Ismo Alanko: Tehkää jotakin!

(M .A. Nummisen Perkele! Lauluja Suomesta uusintapainos sekä Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta ovat tilattavissa ennakkoon Svart Recordsin verkkosivuilta (vinyyliversio)

Osallistu Smurffit-leffakisaan, voit voittaa Sonyn PlayStation 4 -pelikonsolin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone