Kalifornia Kommando -toimintakomedian idea syntyi ravintolan pöydässä: ”Amerikkalainen tuottaja ei uskonut, että Suomessa on asevelvollisuus”

Kalifornian kommando –alkuperäissarjan viisi ensimmäistä jaksoa on julkaistu Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalvelussa.

Sarjan idea sai alkunsa kuusi vuotta sitten, kun käsikirjoittaja Mikko Pöllä ja tuottaja Roope Lehtinen istuivat illallisella Cannesissa.

”Olen käsikirjoittanut paljon draamaa ja rikostyyppistä. Jossain vaiheessa tuli fiilis, että olisi kiva tehdä jotain muuta. Olin muutama vuosi sitten tuottaja Roope Lehtisen kanssa Cannesissa. Samaan illallisseurueeseen kuulunut amerikkalainen tuottaja ei meinannut uskoa, että Suomessa on asevelvollisiin.”

”Tilanteen inspiroimana aloimme Roopen kanssa leikitellä ajatuksella, että mitä jos suomalais-amerikkalainen mies joutuisi armeijaan”, Mikko Pöllä kertoi sarjan kutsuvierasensi-illassa.

Vuodet vierivät ja käsikirjoitus hahmottui. Pöllän ja Lehtisen iloksi Elisa Viihde kiinnostui sarjaideasta.

Juttu jatkuu…

mikko pöllä
”Tämä on hienoa ja jännittävä hetki. Monen vuoden projekti on nyt valmis”, pääkäsikirjoittaja Mikko Pöllä totesi kutsuvierasensi-illassa Helsingin Triplassa. Hän on käsikirjoittanut aiemmin muun muassa Mustat lesket ja Ratamo -sarjoja.

Sarjassa kalifornialaisen Vantaa ”Van” Hamiltonin (Kian Lawley) loma äitinsä kotimaassa Suomessa muuttuu painajaiseksi heti rajalla, kun selvää, että hänellä on asevelvollisuus suorittamatta. Edessä on vuosi pahamaineisessa kommandojoukoissa.

Pöllän mukaan oli alusta asti selvää, että sarjaan kiinnitetään myös amerikkalaisia näyttelijöitä. Sopivat näyttelijät löytyivät losangelesilaisen casting-toimiston kautta.

”Molempiin päärooleihin kuvattiin kymmeniä eri näyttelijöitä. Kokemus on meille uusi. Suomessa näyttelijät tunnetaan ennalta aika hyvin. Jo sarjaa käsikirjoittaessa syntyy käsitys siitä, että kuka näyttelijä sopisi parhaiten kuhunkin rooliin.”

Pöllä kertoo yllättyneensä, kun Hollywoodissa epäiltiin, että uskaltavatko amerikkalaiset näyttelijät lähteä töihin heille ennestään tuntemattomaan maahan.

”Se ei ollut kuitenkaan ongelma, sillä vaikutti siltä, että kaikki nuoret näyttelijät halusivat lähteä tekemään pohjolaan parin kuukauden keikan.”

Sarjan kansainvälityksestä levityksestä vastaa Red Arrow -yhtiö. On hyvin mahdollista, että jenkkivaikutteinen toimintakomedia päätyy ulkomaalaisten suoratoistopalvelujen katalogiin.

”Olemme saaneet hyvää palautetta. Kaikki on mahdollista”, Pöllä toteaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Totta! Ei mitään tekemistä suomen puolustusvoimien kanssa. Tää oli taas tätä vohervasemmistolaita multikulti paskaa

Kommentit suljettu.