Kaksi kotimaista elokuvaa saa maailmanensi-iltansa Torontossa

Ohjaajat Selma Vilhunen ja Klaus Härö lähtevät Toronton kansainväliselle elokuvafestivaalille esittelemään uudet elokuvansa. Elokuvafestivaali käynnistyy 6. syyskuuta.

Selma Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän on draama itähelsinkiläisessä lähiössä asuvista nuorista, joiden elämä saa täyskäännöksen yllätysrauskauden myötä.. Sen on käsikirjoittanut Kirsikka Saari, joka oli Vilhusen työpari myös Oscar-ehdokkuuden saaneessa lyhytelokuvassa Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2014).

Golden Globe -ehdokkuuden edellisellä Miekkailija-elokuvallaan saanut Klaus Härö on sijoittanut uuden elokuvansa nykyaikaan. Tuntematon mestari kertoo ikääntyneestä taidekauppiaasta, joka haluaa tehdä viimeisen ison diilin ennen eläkkeelle jäämistä.

Hölmö nuori sydän on kotimaan teatteriensi-illassa 12.10.2018 ja Tuntematon mestari 4.1.2019. Elokuvat saavat maailmanensi-iltansa Toronton festivaalin Contemporary World Cinema -sarjassa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Myllylahti valittiin puolestaan 22 kansainvälisen ohjaajalupauksen joukkoon Toronton festivaalin Filmmaker Lab -ohjelmaan.

”Toronto on monella tapaa antoisa festivaali elokuvantekijöille: siellä tapaa innokasta yleisöä, saa hyvin elokuva-alan kontakteja ja kansainvälinen elokuvalehdistö on myös paikalla kirjoittamassa elokuvista”, kertoo Suomen elokuvasäätiön kansainvälisen osaston päällikkö Jaana Puskala.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone