Kaikki synnit -sarjaa juhlittiin Helsingissä – kuvaukset Pohjois-Pohjanmaalla olivat ikimuistoiset Maria Sidille ja Johannes Holopaiselle

Helsingissä juhlistettiin Kaikki synnit -rikossarjan kutsuvierasensi-iltaa tiistaina. Elokuvateatteri Cinamon Redin punaiselle matolle astelivat muun muassa sarjan päätähdet Maria Sid, Johannes Holopainen, Matti Ristinen sekä ohjaaja Mika Ronkainen.

Göterborgin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta palkittu rikosdraamasarja julkaistaan Elisa Viihteessä 5. huhtikuuta.

Sarja sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalle, kuvitteelliseen Varjakan kuntaan, jonne Maria Sidin esittämä rikospoliisi Sanna Kallio ja hänen kollegansa Lauri Räihä (Johannes Holopainen) saapuvat selvittämään murhia.

Kuusiosaisessa sarjassa pohditaan myös ihmissuhteita sekä yhteisön ja yksilön suhdetta menneisyyteen ja erilaisuuteen.

kaikki synnit ensi-ilta 7

Maria Sid esittänä rikospoliisi on pettynyt elämäänsä ja hän täyttää tyhjyyden tunnettaan irtosuhteilla ja juhlimisella.

”Rooli oli hyvin haastava. Koin sitä tehdessä koko elämän kirjon. Sarjan käsikirjoitus on aivan loistava. Ihastuin siihen heti ensilukemalla”, Maria Sid sanoi punaisella matolla.

Kaikki synnit -sarjaa kuvattiin maaseutumaisemissa Oulun lähellä. Pohjoisen kaunis luonto ja kuulaat kesäyöt tekivät häneen syvän vaikutuksen.

”Kuvasimme kauniissa paikoissa ja paljon yöaikaan. Pohjoisen valo näytti upealta. Kokemus antoi perspektiiviä siihen, että ihmisellä vapaus valita, missä hän asuu ja elää. ”

kaikki synnit ensi-ilta 4

Kotiseudulleen kymmenen vuoden tauon jälkeen palaavaa rikostutkijaa näyttelevä Johannes Holopainen vietti kuvausten takia lähes koko kesän Oulun seudulla. Kokemuksesta tuli ikimuistoinen

”Sarjan katsominen on kuin lukisi päiväkirjaa, että tuollakin hienossa paikassa olimme kuvaamassa”, Holopainen sanoi.

mika ronkainen ja merja aakko

Mika Ronkainen ohjasi ja toimi sarjan toisena käsikirjoittajana Merja Aakon kanssa.

”Tunnelmat ovat hyvät tällä hetkellä. Saimme jo Göteborgissa vähän esimakua siitä, että miltä tuntuu katsoa sarjaa yleisön kanssa. Se oli mahtava kokemus. Toki meitä jännittää vieläkin enemmän suomalaisyleisön suhtautuminen, koska sarjan aihepiiri on sille tutumpi”, Merja Aakko sanoi.

Arvostetun Nordisk Film & TV Fond -palkinnon voitto antoi hyvän lähtölaukauksen sarjalle. Samassa sarjassa kilpaili draamasarjaa Suomesta, Tanskasta, Islannista, Norjasta ja Ruotsista.

”Omaa uskoa tekemiseen vahvisti se, että palkintoperusteluissa meitä kiiteltiin riskinotosta tarinankerronnassa. Se tuntui hyvältä. Kirjoitimme aiheista, jotka tunsimme hyvin ja toisaalta emme menneet kaikkein sovinnallisimpien muotojen kautta.”

matti ristinen kaikki synnit

Matti Ristinen esittää Kaikki synnit -sarjassa vanhempaa konstaapelia Jussi Ritolaa.

”Jussi on elämäänsä kyllästynyt paikallispoliisi, joka tuntee kylän ja sen asukkaat läpikotaisin”, Ristinen luonnehti omaa roolihahmoaan.

Kaikki synnit saa ensi-iltansa Elisa Viihteessä 5.4.2019. Katso traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone