Kaikki synnit -sarja saa tänään yhtäaikaisen ensi-illan ensimmäisenä maailmassa – ”Tämä formaatti tulee jatkumaan”

Palkitun Kaikki synnit -sarjan toinen tuotantokausi tulee nähtäväksi tänään (22.10.) Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalveluun ja myös Finnkinon elokuvateattereihin kautta maan.

Sarjan levittäjän Aurora Studiosin toimitusjohtaja Antti Toiviainen kertoo kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun alkuperäissarja julkaistaan samanaikaisesti sekä suoratoistopalvelussa että elokuvateatterissa.

juttu jatkuu

Sarjan tuottanut MRP Matila Röhr Productionsin Ilkka Matila uskoo, että riippumatta siitä, miten Kaikki synnit menestyy elokuvateattereissa, tämänkaltainen katseluformaatti tulee jatkumaan.

”Tämä on herättänyt kiinnostusta monella taholta. On jännää nähdä, miten tämä tulee vaikuttamaan sarjojen sisältöihin.”

Kuudesta 45 minuutin mittaisesta jaksosta koostuvat Kaikki synnit -sarjan toinen tuotantokausi nähdään valkokankailla muun muassa Finnkinon ja Bio Rexin elokuvateattereissa. Sarja esitetään teatterilevityksessä kahdessa osassa.

Toiviaisen mukaan elokuvateattereilla on mahdollisuus myydä joko yksi lippu molempiin näytöksiin pienellä tauolla tai jakaa näytökset eri päiville.

”Tämä hakee vielä muotoaan. Katsojien reaktio tulee ratkaisemaan, näytetäänkö jatkossa esimerkiksi kuusi vai kolme jaksoa putkeen. Nyt sarja on leikattu siten, että se muodostaa kaksi erillistä elokuvaa”, Ilkka Matila valottaa.

Matilan mukaan ohjaaja Mika Ronkainen ilmoitti jo hyvissä ajoin tavoittelevansa laajakangasmuotoa. Se lisäksi sarjan tuotantokustannuksia, mutta samalla se mahdollistaa laadukkaan elokuvateatteriesittämisen.

”Maailma muuttuu nyt kaikella tavalla. Myös kansainväliset elokuvafestivaalit ovat osoittaneet kiinnostusta sarjoja kohtaan. Varmaan pian saamme tietoa myös Kaikki synnit -sarjan festivaalikutsuista. Se on merkki siitä, että katsominen ja katsomistavat muuttuvat.”

”Maailma on kuljenut viimeiset kuusi kuukautta kiihdytyskaistaa. Kaikki alussa olleet kehitykset ovat nopeutuneet valtavasti”, Matila toteaa.

Kaikki synnit -sarjan ensimmäinen kausi on myyty 30 maahan. Sarja palkittiin Göteborgin filmifestivaaleilla parhaasta käsikirjoituksesta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone