JVG-kirja on ollut monelle fanille ensimmäinen luettu kirja – ”Mielettömän hyvä palaute”

Suomen suosituin rap-kaksikko JVG oli mukana Helsingin kirjamessuilla kirjansa Etenee: JVG:n tarina vuoksi.

Koukuttava ja kuvilla höystetty kirja avaa JVG-kaksikon lapsuus- ja nuoruuvuosia, menestyksen taustoja, räppihittien syntyä ja keikkaelämää.

JVG-kaksikko Jare ja VilleGalle sekä kirjan tekijä Laura Friman kertoivat saaneensa hyvää palautetta kirjasta.

”Kirja on saanut hyvän vastaanoton etenkin JVG:n laajan ja nuoren fanikunnan keskuudessa. Palautetta on tullut paljon myös sosiaalisen median kautta. Tosi moni nuori on sanonut, että se on eka kirja, jonka he ovat ikinä lukeneet. Se on ihan mieleton ja paras palaute, jonka voi saada”, Laura Friman sanoi kirjamessujen tiimellyksessä.

laura-friman

Laura Friman (kuvassa yllä) kiersi JVG:n keikoilla vuoden ajan. Hän kertoo päässeensä myrskyn silmään ja todistamaan tapahtumia kosketusetäisyydeltä.

”Kirjan olisi voinut tehdä toisinkin, esimerkiksi kokoontumalla levy-yhtiön kokoustiloihin aina silloin tällöin. Mielestäni oli olennaista kertoa tarina itse koettuna, eikä toisten kertomana.”

”Lähdin torstaina tai perjantaina keikkareissuun ja tulin kotiin usein vasta sunnuntai-iltana. Kiitos perheelleni ja pienille lapsilleni, että sain toteuttaa tämän kirjan”, kuuluvat kotiterveiset.

Frimaniaovat aina kiinnostaneet valtavirtapopin teini-ilmiöt ja artistit, joihin suhtaudutaan hysteerisesti.

”Halusin nähdä vierestä, mistä on kyse. Fanikulttuuri oli minulle jollakin tapaa uutta ja yllätyin myös siitä, miten valtavan suosittu bändi JVG todellisuudessa on.”

”Fanien kirkuminen, täriseminen ja heidän valtava vimmansa tulivat niin ikään yllätyksenä. Näin myös absurdeja paikkoja matkustaessani ympäri Suomea.”

jare-ja-villegalle

Friman kuvailee Jarea ja VilleGallea sydämellisiksi ja ihaniksi ihmisiksi, joihin julkisuus on jättänyt oman jälkensä.

”Ville on holtiton luonnonlapsi, jonka tunteet menevät laidasta laitaan. Jare on rauhallisempi ja maltillisempi. Häneen menestyspaineet eivät ole vaikuttaneen vaikuttaneet yhtä paljon Villeen. Hän kokee rankasti esimerkiksi sen, jos hän joutuu tuottamaan jollekin pettymyksen fanille”, Laura Friman luonnehtii.

Etenee: JVG:n tarinan voi tilata sähköisenä Elisa Kirjasta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone