Johannes Holopainen näyttelee Makkari-sarjassa tuoretta isukkua: ”Sain eläytyä tilanteeseen, johon itsekin saatan joutua”

Johannes Holopainen nähdään Petri Kotwican ohjaamassa komediasarjassa Makkari.

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja kootuu kahdeksasta itsenäisestä jaksosta, jotka nivoutuvat yhteen henkilöiden kautta.

Kaikki sarjassa nähtävä tapahtuu kodin pyhimmässä paikassa eli makuuhuoneessa.

Holopainen esittää Jaakkoa, jonka avopuoliso Venla (Oona Airola) tulee raskaaksi parkkihallissa harrastetun seksin seurauksena. Yllättävä raskausuutinen iskee kasvoille kesken avovaimon krapula-aamun ja soppaa hämmentämään saapuu Jaakon anoppi.

Holopaisen mukaan sarja on siitä poikkeuksellinen, sillä kuvaukset tehtiin studiossa yhdessä ja samassa lavasteessa.

”Näytteleminen muistutti jopa teatterin tekemistä. Otot olivat pitkiä. Saimme harjoitella ja tehdä monta kohtausta putkeen. Se on tv-sarjoissa harvinaista.”

”Näin hienosti käsikirjoitettua ja ohjattua komediaa oli hauska tehdä. Suljettu tila antoi meille paljon mahdollisuuksia ja saimme näytellessä kehittää juttua”, , Holopainen kertoi sarjan lehdistötilaisudessa.

32-vuotiaalla Holopaisella ei ole omia lapsia, mutta hän on pohtinut isäksi tulemista.

Holopainen toteaa, että näyttelijän työn hienouksiin kuuluu se, että pääsee harjoittelemaan fiktion kautta sellaisiakin asioita, joihin ei vielä omassa elämässään ole törmännyt.

”Tässä sarjassa sain eläytyä siihen tilanteeseen, mitä vauvauutinen tuo tullessaan ja mihin perspektiivin asiat menevät. Olen miettinyt itse samoja kysymyksiä ja valmistautunut henkisesti siihen, että jonain päivänä saan kuulla saman uutisen.”

Korona seisautti myös Holopaisen työt pariksi kuukaudeksi keväällä. Se opetti arvostamaan työn merkitystä.

”Koen nyt aiempaa suurempaa kiitollisuutta, että saan näytellä ammatikseni”, hän toteaa.

Holopainen sai juuri valmiiksi Ylen tuottaman Rahti-sarjan kuvaukset. Hän esittää sarjassa autokorjaajaa, joka  päätyy auttamaan Suomeen tullutta eritrealaista.

Kaikki synnit -sarjan toista kautta, joka julkaistaan Elisa Viihteessä syksyllä 2020.

”Odotan todella innolla Kaikki synnit -sarjaa. Katsoin ennakkoon kaksi jaksoa ja ne näyttivät mahtavalta.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone