Johannes Holopainen ja Tatu Sinisalo saavat lukemisesta uutta potkua näyttelemiseen – ”Useimmat kirjat liittyvät tuleviin rooleihin”

Johannes Holopainen ja Tatu Sinisalo ovat nousemassa kotimaisten näyttelijöiden eturiviin.

Sinisalo on saanut mainetta nuoren Kari Tapion roolista Olen suomalainen -elokuvassa. Holopainen on puolestaan tehnyt kiitellyt roolit muun muassa Kaikki synnit -sarjassa ja Tuntemattomassa sotilaassa.

Heidät nähdään myös Elisa Viihteen uudessa Kalifornian Kommando -sarjassa, joka sukeltaa rytinällä armeijan ja rap-musiikin maailmaan.

Nuoren polven näyttelijät kertoivat Mesta.netin kirjasivustolle lukutottumuksistaan.

”Valikoin useimmat lukemani kirjat tulevien työjuttujeni mukaan. Esimerkiksi ennen Kaikki synnit -sarjan kuvauksia luin lestadiolaistytöstä kertovan Maijan tarina -kirjan. Ohjaaja Mika Ronkainen pyysi lukemaan sen. Kirja minulle toimi avaimena sarjan maailmaan”, Holopainen sanoo.

32-vuotias Holopainen lukee mieluiten itseään voimaannuttavia ja kehittäviä kirjoja. Parhaillaan hän lukee zen-kirja Shoshin – aloittelijan mieltä sekä J.D. Salingerin 60-luvun klassikkoteosta Franny ja Zooey.

”Olen tutustunut myös äänikirjoihin. Äänikirjat ovat kivoja etenkin silloin, jos kirjoittaja on lukenut ne itse. On hienoa kuulla myös kirjoittajan ääni.”

”Viimeksi latasin Russel Brandin äänikirjan 12 Step Recorvering. Pyrin lukemaan kirjoja myös englanniksi, jotta kielitaitoni kehittyisi samalla.”

tatu sinisalo kalifornian k

Tatu Sinisalo kertoo lukevansa paljon elämäkertoja

”Elämäkerrat liittyvät usein työhöni. Luin Kari Tapion elämäkerran, kun valmistautuin näyttelemään häntä Olen suomalainen -elokuvassa. Kirjan myötä hänestä tuli kokonaisempi kuva ja häneen oli helpompi samaistua.”

Sinisalo teki valkokangasdebyyttinsä nuorena Apulannan Toni Wirtasena elokuvassa Teit meistä kauniin. Kari Tapion bootseihin hän hyppäsi viime vuonna. Hän kirjoitti rooleihin valmistautumisesta teatteriopintojensa lopputyön.

Hän kutsuu tekniikkaansa dokumentaariseksi näyttelijäntyöksi. Siinä myös kirjat tuovat uutta tarttumanpintaa.

Puhdasta romaania Sinisalo ei muista lukeneensa pitkiin aikoihin.

”Parhaillaan luen Jonahan Gloerin kirjaa Ihmisyys, jossa pohditaan aika raskaalla tavalla ihmisen historiaa. Luin hiljatain myös Loirin elämäkerran. Se oli todella kova juttu”, hän toteaa.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone