Jerry Kannu & Lentopetroolit: Kiertoradalla

Vuonna 2010 perustettu Jerry Kannu & Lentopetroolit on ehtinyt toiseen levyynsä. Kiertoradalla on jatkoa pari vuotta sitten ilmestyneelle debyytille Vantaanjoen mutaa. Musiikillisesti jatketaan samalla kaavalla kuin ennenkin. Lentopetroolit on yhdistelmä rockia, boogieta ja bluesia. Välillä mennään lujaa, välillä fiilistellään akustisemmissa tunnelmissa. Sanoitukset ovat levyn ontuvin puoli. Ainakaan minä en saanut niistä minkäänlaista otetta. Tämä on harmillista sillä itse musiikki potkii persiille hyvin. Lentopetroolien meininki vakuuttaa vain puolittain. Rockia ei tietenkään ole pakko soittaa naama peruslukemilla mutta bändin huumori ei ainakaan minulle avaudu.

Nyt kun kesä on vihdoin saapunut on hienoa, että tällä levyllä on pari varteenotettavaa kesäbiisiehdokasta. Kolmantena kuultava Olé ja olutterassien maailmaan työviikon päätteeksi haikaileva Perjantai ovat ihan kelpo rallatuksia. Tervetuloa löylyyn sen sijaan vaivaannuttaa. Kiertoradalla sisältää kaksitoista biisiä joiden kesto on pääosin kolmen minuutin luokkaa. Selkeä poikkeus on levyn päättävä Viittojarapu joka venyy peräti kymmenminuuttiseksi tilutteluksi. Rento ja hyvä fiilis ei vain riitä. Kiertoradalla ei sisällä tarpeeksi tarttuvia koukkuja. Tahtoisin pitää tästä levystä enemmän.

Scifi- aiheinen levynkansi on kitaristi Pekka Muurisen käsialaa. Se sopii hyvin levyn nimeen ja avaruusalukset toimii aina. Muutenkin scifi- teemasta on otettu levyn kotelossa kaikki irti. Vantaalainen Jerry Kannu & Lentopetroolit tuo mieleen ainakin tamperelaisen Lemmenpyssyt– yhtyeen. Myös jotain Tehosekoitinta tässä on. Parhaiten yhtyeen musiikki toimii vaikkapa piknik- tyyppisessä musiikkitapahtumassa missä aurinko paistaa ja kaikilla on kesä aina.

Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone