Jere Karalahden elämäkerta on karua luettavaa – ”Ensimmäiset SM-liigakaudet pilvessä, viimeisellä NHL-kaudella 75 prosenttia ajasta humalassa tai tuhdissa krapulassa”

Jere Karalahti

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden elämäkerta Jere julkaistiin perjantaina. Odotettu teos on radio- ja tv-juontajana tunnetun Aki Linnanahteen esikoiskirja.

Karalahti kertoo kirjassa lapsuudestaan, noususta lätkämaailman huipulla ja romahtamisesta hyljeksityksi sankariksi.

Kirja on karua luettavaa.

Karalahti ei säästele itseään kertoessaan rajusta alkoholin ja huumeiden käytöstä kuin myös salasuhteestaan valkovenäläiseen naiseen.

Karalahti kertoo seikkaperäisesti, kuinka hän oppi jo teini-iässä tasapainoilemaan päihteidenkäytön ja pelaamisen välillä. Pilveä hän kertoo polttaneensa joka päivä kolmen ensimmäisen liigakauden ajan. Myös viinaa kului reippaanlaisesti.

”Pullo kädessä oli turha murehtia seuraavan päitän ottelua Porin Ässiä vastaan”, Karalahti sanoo.

Niin vain Karalahti raivasti tiensä A-maajoukkueeseen ja NHL:ään.

Myöhemmin alkoholin rinnalle tulivat huumeet kuten kokaani. Karalahti kertoo salakuljettaneensa Pohjois-Amerikan lennoilla kokaiinia farkkujen etutaskussa.

”…Nyt jouduin kävelemään turvatarkastuksen läpi pussi puhdasta kokaiinia farkkujeni etutaskussa. Minut on keitetty monissa liemissä, mutta nyt olen sellaisella tasolla, että itseänikin hirvittää.”

Ura NHL:ssä katkesi jo 27-vuotiaana päihteisiin. Hän ehti pelata viimeiseksi jääneensä NHL-seurassa Nashville Predatorsissa vain 15 ottelua.

”Pelasin käytönnössä joka toinen ilta isot minuutit, mutta oli 75 prosenttia ajasta humalassa tai tuhdissa krapulassa.”

Pelkkää räälläämistä ei kirja tokikaan ole. Lapsuuden muistot Pohjois-Helsingistä ovat herttaista luettavaa. Pihapelit olivat hänelle yhtä tärkeitä kuin pelit seurajoukkueessa.

Pelit jatkuivat iltamyöhään asti, kunnes äiti huusi ikkunasta kotiin. Ensimmäinen vartti meni kohmeisia varpaita lämmittäessä, mutta iltapala ja villasukat saivat ruumiin lämpenemään. Ennen nukkumaanmenoa ajatuksissa pyörivät jo seuraavan päivän pihapelit.
Tämä sama tarina löytyy oikeastaan kaikilta tuntemiltani huippukiekkoilijoilta: älytön halu pelata – säästä tai päivästä riippumatta
 Jere-kirjan voi ostaa sähköisenä tai äänikirjana Elisa Kirjasta. Kuuntele näyte äänikirjasta.
Aki Linnanahde - Jere, e-kirja
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Ei todellakaan mikään sankari. Julkisuutta vaan henkilö saa ja saa ja saa ja saa ………………… Kas kun ei patsasta ole jo puuhattu…………..

Kommentit suljettu.