Jennie Abrahamson: Gemini gemini

Jennie Abrahamson

Ruotsalainen Jennie Abrahamson on palannut neljännen sooloalbuminsa kanssa. Helmikuussa julkaistulla Gemini geminilla laulajatar on löytänyt uudelleen sen ilon jonka hän kadotti hetkellisesti edellistä levyä seuranneen Euroopan kiertueen aikana. Jennie kyllästyi musiikkibisnekseen ja aloitti opinnot yliopistossa. Kiertäessään Pohjois-Amerikkaa lapsuutensa suurimman idolin Peter Gabrielin kanssa Abrahamson löysi halun tehdä omaa musiikkia uudelleen. Gemini geminin biisit Jennie kirjoitti keväällä 2013 ja albumi äänitettiin saman vuoden kesällä Tukholmassa. Lopputulos on hurmaava.

Uutuusalbumin soundi on tuttua Jennien edellisiltä levytyksiltä. Albumin avaavassa Snowstormissa on vahvoja aasialaisia elementtejä. Lisäksi levyllä on vaikutteita 80- luvulta ja paljon tarttuvia rytmejä. Avainsanat ovat minimalistinen maksimalismi. Paljon isoa ääntä pienillä äänen lähteillä. Enemmistö uutuuden kappaleista on sävelletty erilaisilla lyömäsoittimilla ja peukalopianolla. Levyn ensimmäinen virallinen single The war rullaa vastustamattomasti eteenpäin. Kappaleen tarina on myös hyvä. Se kertoo halusta taistella tasa-arvon puolesta. Selkeätä omaa suosikkia albumin kappaleista on vaikea valita. Tämä on tasainen kokonaisuus jota on miellyttävä kuunnella kappaleiden hyvyyden ja Abrahamsonin upean laulusoundin takia. Kate Bushin fanien voisi kuvitella pitävän tästä.

Jennie on tuottanut levyn yhdessä Johannes Berglundin kanssa. Gemini gemini julkaistiin artistin oman levymerkin How sweet the soundin kautta. Pohjoismaissa sen jakelun hoitaa Border Music. Albumilla vierailevat mm. Ane Brun ja tämän kanssa soittanut rumpali Mikael Häggström. Brunin kiertuebändin kanssa reissaamisesta Abrahamsonilla on aiempaa kokemusta. Vanhat kaverukset samalla levyllä siis. Jennie ehtii tehdä vain muutaman keikan Pohjoismaissa ennen kuin hän lähtee jälleen kiertueelle Gabrielin kanssa. Toukokuussa Hartwall Areenalla Abrahamson on vain taustalla mutta nyt kaikki keikkajärjestäjät huomio. Tilaisuuden tullen tätä naista kaivataan esiintymään Suomeen ihan soolona.

Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone