Jättekivan tähdet Anna Paavilainen, Elmer Bäck ja Kari Ketonen paljastavat suosikkikirjansa

jättekiva 21

Elisa Viihteen Jättekiva-sarjan toinen kausi on julkaistu. Komediasarjan tähdet Anna Paavilainen, Elmer Bäck ja Kari Ketonen kertoivat seuraavassa lukutottumuksistaan ja suosikkikirjoistaan.

Komediasarjassa lappilaislähtöistä Ainoa näyttelevä Anna Paavilainen haluaisi olla aktiivisempi lukija, mutta hänen kohdalla lukeminen on aikakysymys.

”Saatan ostaa ja lainata kirjoja, mutta niiden lukemiseen ei jää riittävästi aikaa. Hiljattain kuuntelin ensimmäistä kertaa äänikirjan, Sisko Savonlahden Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu. Se on mahtava kirja, jonka Pirjo Heikkilä lukee ihanasti.”

jättekiva 24

”Olin pitänyt äänikirjoja lähinnä lasten juttuna, mutta kokemus olikin todella positiivinen. Kadulla kävellessä sai uppoutua kirjan maailmaan todella isosti.”

”Viimeksi luin Satu Savantolan kirjan En palaa takaisin koskaan, luulen. Se oli myös mainio. Kuten myös Sara Ehnholm-Hielmin Ja sydän oli minun, joka käsittelee lukemisesta.

”Kirjahyllyssäni odottaa kauan sitten lahjaksi saamani Doris Lessingin Kultainen muistikirja. Tiedän, että se on kultakimpale ja aion lukea sen tänä kesänä.”

elmer bäck

Ainon avomiestä, suomenruotsalaista Mickeä esittävä Elmer Bäck kertoo rakastavansa lukemista. Hänellä on aina joku kirja luettavana.

”Luen sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Lukemisen jälkeen nukahdan helposti. Luen paljon tietokirjoja ja historiaa. Ehkä sen takia, koska teen paljon töitä fiktion parissa.”

”Parhaillaan luen Ian Kershawin Euroopan historiasta kertovaa tietokirjaa To Hell and Back.”

”Luen kirjoja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Pyrin lukemaan kirjan sen alkuperäiskielellä.”

kari ketonen

Kari Ketonen ei tunnustaudu lukutoukaksi, mutta kirjallisuus kiinnostaa häntä.

”Lukeminen on niin vähästä, että minun kohdallani ei voida puhua edes lukuharrastuksesta. Kirjojen sijaan luen artikkeleita netistä ja katselen videoita.”

”Luen mieluiten fiktiota ja jonkin verran tietokirjallisuutta. Viimeksi olen lukenut Juha Hurmeen Niemi-kirjaa, se on vieläkin vähän kesken.  Minulla on hyvä ystävä, joka kertoo aina tavatessamme lukeneensa jonkun kirjan. Hän referoi niitä minulla. Elän kirjallisuuden suhteen referaattien varassa.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone