Järvenpään Puistoblues lupaa uudistuksia

Suomen suurin täysin talkoovoimin järjestettävä festivaali, Järvenpään Puistoblues, järjestetään tänä vuonna jo 42. kerran – Juhannuksen jälkeisellä viikolla, 26.-30. kesäkuuta.

Yleisöltä saatujen toiveiden mukaan on Blueskadun yleisilmeeseen ja toimivuuteen panostettu aiempaa enemmän. Kadun rakennetta on muokattu niin, että se on entistä käytännöllisempi ja viihtyisämpi. Lisäksi kadun ohjelmaa jatkuu iltamyöhään saakka.

Blueskadun ilmaistapahtumassa soittaa kolmen päivän aikana toistakymmentä yhtyettä. Lisäksi tapahtumaa elävöittävät lastentapahtuman sirkusesitykset, puuhapajat ja Red Carpet -elokuvafestivaalin ohjelmanumerot.

Myös torin ilmaistapahtuman rakenne on kokonaan uudistettu. Torialue on osittain katettu teltalla, jossa ilmaistapahtuman esiintyjät soittavat.

Torialue on koko Blueskadun ajan avoin kaikenikäisille kello 20.00 saakka. Keskiviikkona ja torstaina Bluesteltta on kokonaan maksuton. Myös perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina Bluesteltta toimii pääsymaksuttomana alkuiltaan saakka.

Blueskadun lastentapahtuma siirtyy kävelykadun keskivaiheille, jossa Kakarabluesin bändit, sirkus- ja teatteriesitykset sekä pajat levittäytyvät ilahduttamaan pientä blueskansaa. Lastentapahtuman bändit soittavat keskiviikosta perjantaihin.

Suomen edustaja keväällä 2020 pidettäviin European Blues Unionini järjestämiin ”bluesin Euroviisuihin” valitaan tänäkin vuonna Puistoblues-klubilla kilpailussa, jossa viisi esikarsinnasta jatkoon päässyttä blueskokoonpanoa mittelöi esityksillään. Loppukilpailu järjestetään perjantaina 28. kesäkuuta Krapin pajalla klo 20.00.

Pääkonsertin piknikalue laajenee koko niemen nurmialueen laajuudelle. Järvenpäähän saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä Wentus Blues Band. Jo aiemmin on Puistobluesiin julkaistu kolme energistä uuden sukupolven blues-kokoonpanoa: yhdysvaltalainen Larkin Poe, kanadalainen Joey Landreth ja brittiläinen Laurence Jones.

Puistobluesin liput ovat jo myynnissä festivaalin toimistolla sekä Lippupisteessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone