Janne Kataja uransa vakavimmasta roolistaan Ivalo-sarjassa: ”Pääsin lähelle lappalaisen paikallispoliisin sydäntä”

Suosioon nousseen Elisa Viihteen Ivalo-sarjan keskeisessä roolissa nähdään Janne Kataja. Hän näyttelee ivalolaista paikallispoliisia Niilo Aikiota, jonka vastaparina on Iina Kuustosen esittämä Niina Kautsalo,

Koomikkona paremmin tunnettu Kataja nähdään nyt uransa vakavimmassa roolissa, joskin kyllä paikallispoliisi Aikiostakin löytyy komediallisia piirteitä.

”Uskon, että pääsin Aikion roolia tehdessä lähellä lappilaisen paikallispoliisin sydäntä. Hän tekee työnsä omalla rennolla tavallaan, jollaisella se pitää Lapissa tehdä”, Janne Kataja luonnehtii.

Kataja näytellyt aiemmin muun muassa Ylen maalaiskomediassa Korpelan kujanjuoksu sekä Swingers-elokuvassa. Ivalo oli tähän mennessä ylivoimaisesti suurin tuotanto, jossa hän on ollut mukana.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen.

Suurimman vaikutuksen häneen teki ohjaaja Hannu Salonen.

”Hannu on huikean kunnianhimoinen ohjaaja. Hänellä oli vahva visio siitä, mitä ollaan tekemässä. Hän oli perehtynyt täysin sarjaan ja sen aiheeseen. Jos häneltä kysyi joitain, sai aina helpottavan vastauksen.”

Katajalla oli Lapissa 40 kuvauspäivää, joiden välissä oli välipäiviä. Eräänä päivänä hän otti auton allensa lähti Taneli Mäkelän kanssa jäämeren rannalle.

kataja ja maximillan

Ivalossa Kataja pääsi tutustumaan ulkomaisiin kollegoihin. Erityisen hyvin hän tutustui virustutkija Thomas Lorenzia esittävän saksalaisen Maximilian Brücknerin (kuvassa) kanssa.

”Mielenkiintoista oli päästä tekemään töitä kansainvälisten näyttelijöiden kanssa. Oli hienoa nähdä, kuinka he tekivät työtään. Mitä he toivat mukanaan omasta kulttuuristaan ja mitä mieltä he olivat meidän tekemisistä?”

”Oli hauska havaita, että vaikka kieli on eri ja kuviot ovat osalla heistä isommat, niin työ on sitä samaa. Hekin joutuvat pohtimaan, miten repliikit sanotaan ja ilmaistaan luonnollisesti”, Kataja pohti sarjan julkaisutilaisuudessa.

Ivalo-sarjan sarjan kaikki kymmenen jaksoa ovat katsottavissa Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone