Jalkapallon Naisten Liiga uudistuu – jopa maailmanlaajuisestikin harvinaislaatuinen askel kuvastaa laajempaa strategiaa

Jalkapallon Naisten Liiga uudistuu ja sarja on kaudesta 2020 alkaen nimeltään Kansallinen Liiga. Nimen ja identiteetin uudistus on osa liigan vuosien 2020-2023 ”Modernia huippu-urheilua” -strategiaa, jossa korostuvat vahvasti ihmisten samanarvoisuus, sekä uskallus ja rohkeus menestyä.

”Nousemalla suureksi kansainväliseksi ilmiöksi viime kesän MM-kisat todistivat, ettei jalkapalloa katsota sukupuolen vuoksi. Sitä katsotaan siksi, että ottelut ovat viihdyttäviä ja pelaajat huippu-urheilijoita niin teknisesti kuin taktisestikin. Siksi naisten jalkapalloa tulisi kohdella samanarvoisesti miesten jalkapallon kanssa. Naisten jalkapallon pääsarja on lajin korkein taso Suomessa, ja uusi nimi heijastaa tätä”, kertoo Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

Maailmalla sukupuoleen viittaavat etuliitteet pääsarjojen nimissä ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Ruotsissa naisten pääsarja on Damallsvenskan, Englannissa Women’s Super League ja Saksassa Frauen-Bundesliga. Palloliiton päätös pudottaa etuliite sarjan nimestä on siis maailmanlaajuisestikin harvinaislaatuinen.

Asettaessaan vuoden 2023 tavoitteita uudistuvan liigan ytimeksi määritettiin toimintaa ohjaavat arvot. Niissä korostuvat ihmisten samanarvoisuus, työnteon kautta tavoiteltava kilpailullinen menestys sekä uskallus ja rohkeus toimia esikuvina ja edelläkävijöinä.

Palloliitto nousi otsikoihin viime vuonna julkistamalla tasa-arvoiset jalkapallomaajoukkueiden korvaukset jokaiselle pelaajalle sukupuolesta riippumatta. Nimenmuutos jatkaa tärkeää työtä naisten ja miesten jalkapallon samanarvoistamiseksi.

Samaan arvomaailmaan sitoutuu myös Liigan uusi pääyhteistyökumppani Subway. Liigan markkinointinimenä käytetään nimeä Subway Kansallinen Liiga.

(Palloliitto)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone