Jääsoturit-dokumenttisarja alkaa huhtikuussa – jääkiekkoilijan arki esittäytyy uudella tavalla

jääsoturit 1

12-osainen dokumenttisarja Jääsoturit sukeltaa Mestiksessä pelaavan Heinolan Peliittojen kulissien takaiseen elämään. Sarja alkaa huhtikuun alussa Elisa Viihteessä.

Heinolan Pelittojen kausi on jo päättynyt Mestiksessä. Jääsotureiden vastaava tuottaja Jarkko Luoma Moskito Televisionista kertoo, että kuvaukset ovat sujuneet hyvin.

”Menemme tarina edellä ja reagoimme tilanteisiin. Tavallaan sarjan ydin on joukkueen tarina, mihin tietysti liittyy pelillinen menestys. Tarinaa kerrotaan myös yksilöiden kautta”, Jarkko Luoma kertoo

Dokumentaarisen realitysarjan sivujuonteina ovat monet hallin ulkopuolella tapahtuvat asiat.

”Olemme seuranneet pelaajia myös kotona ja vapaa-ajalla. Skaala on akselilla arkirutiinit – Peliittojen pikkujoulut. Luvassa on jääkiekon kuolleita kulmia.”

Kameraryhmä seurasi joukkuetta tiiviisti koko kauden ajan.

”Olimme mukana myös Rovaniemelle ja Kajaaniin suuntautuneella pelireissulla. Pidemmällä bussimatkalla näki, miten pelaajat kuluttavat aikaansa ja miten juttu lentää kun ollaan yhdessä aamusta iltaan.”

jääsoturit 21

Jääsoturit on mielenkiintoinen sarja, sillä kameroita ei ole aiemmin päästetty yhtä lähelle jääkiekkojoukkueen ydintä – ainakaan Suomessa.

Siksi maailma on uusi myös sarjan tekijöille.

”Olemme menneet avoimin mielin katsomaan, mitä pukukopeissa ja vaihtoaitioissa tapahtuu. Pelien aikana annoimme joukkueille työrauhan. Emme haastatelleet ketään silloin, koska pyrkimyksenä on välittää autenttinen tunnelma jääkiekosta.”

Luoman mukaan pelaajat ja valmentajat eivät kaihtaneet kameraryhmän läsnäoloa.

”Usein tämäntyyppisissä projekteissa kuvattavat tottuvat nopeasti kameroihin, niin kävi nytkin. Olemme operoineet mahdollisimman pienellä ryhmällä ja pyrkineet olemaan mahdollisimman huomaamattomia.”

”On tärkeää saavuttaa kuvattavien luottamus, että syntyisi sellainen tunne, että koko asia on yhteinen. Siksi on hyvä, että sarjan tekijätiimi on pysynyt alusta saakka samana. Kaikki tutustuivat toisensa”, Luoma summailee.

 

Mestiksen kaikki ottelut tällä kaudella suorina lähetyksinä näyttänyt Fanseat lähettää suorana myös Mestiksen karsintapelit. Fanseat.com.

jääsoturit 3

Kuvat: Moskito Television

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone