Ivalo-sarjan lapsinäyttelijä teki suuren vaikutuksen Iina Kuustoseen ja Susanna Haavistoon – ”Hän oli aurinko koko työryhmälle”

ivalo niina venla

Elisa Viihteen kansainvälisessä Ivalo-sarjassa on mukana näyttelijädebyyttinsä tekevä Venla Ronkainen. Hän esittää paikallispoliisi Nina Kautsalon (Iina Kuustosen) esikouluikäistä tytärtä Venlaa.

Venla Ronkaisella ei ollut aiempaa kokemusta kameroiden edessä. Hän teki Kuustoseen syvän vaikutuksen.

”En ollut koskaan aiemmin nähnyt hänen kaltaista lapsinäyttelijää. Hän pakotti meidät läsnäoloon, reagoimaan, kommunikoimaan eli juuri siihen, mistä koko näyttelemisessä on kyse”, Iina Kuustonen sanoo.

Arctic_Circle_E10_ELINA_KAUTSALO_(Susanna_haavisto)

Venlan mummoa Elinaa näyttelevä Susanna Haavisto (kuvassa) sanoo oppineensa paljon pieneltä ensikertalaiselta-

”Venla oli aurinko koko työryhmälle. On hienoa, että sain oppa 61-vuotiaana uusia asioita pieneltä tytöltä. Hän oli äärimmäisen herkästi läsnä kuvauksissa. Mutta kun joku asia meni vinksalleen, se meni kunnolla”, Haavisto jatkaa.

Kautsalon perhe kokee kovia sarjassa. Vaikka arjen kamppailu on kovaa, rakkautta, lämpöä ja aitoa välittämistä ei puutu. Se antaa kaivattua vastapainoa sarjassa nähtävälle pahuudelle ja uhkakuville.

Hiljattain itsekin isoäidiksi tulleen Haaviston mukaan kuvauksissa vallitsi lämmin tunnelma, jonka hän uskoo välittyvän katsojille.

”Kävimme Iinan kanssa tapaamassa Venlaa ennen kuvauksia. Vietimme tunnin yhdessä ilman hänen vanhempia.  Tapaamisella oli valtava merkitys. Pystyimme luomaan tytölle turvallisuuden tunteen ennen kuvauksia. Kun näimme seuraavan kerran, Venla juoksi kaulaani ja kutsui minua mummoksi. Joku kuvausryhmän jäsen kysyikin, että olemmeko sukulaisia”, Susanna Haavisto sanoo.

ivalo niina ja venla 2

Iina Kuustonen ja Susanna Haavisto ovat perhetuttuja vuosikymmenten takaa. Heidän perheet tekivät yhteisiä lomamatkoja ja viettivät paljon aikaa yhdessä.

”Oli fantastista päästä näyttelemään Iinan kanssa, koska äidin ja tyttären suhdetta ei tarvinnut hirveästi hakea. Omat poikani ja Kuustosen lapset kutsuivat pitkään toisiaan siskoiksi ja veljiksi”, hiljattain isoäidiksi tullut Haavisto sanoo.

Kuustonen sai kuulla Haavistolta itseltään, että tämä on valittu isoäidin rooliin.

”Susanna soitti ja sanoi heti aluksi, että täällä puhuu äitisi. Ajattelin, että kiva läppä ja eihän tuo kauaksi heitä. Sitten hän kertoikin saaneensa roolin Ivalo-sarjasta. Olimme molemmat hyvin iloisia siitä”, Kuustonen sanoo.

Ivalon kaikki jaksot on nyt katsottavissa Elisa Viihteestä. Lue sarjan arvio ja katso traileri alta:

Arvio: ”Ivalo-sarja henkii syrjäseutujen uhkaavaa tunnelmaa ja poikkeuksellista ihmisläheisyyttä”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Tosi hyvä ohjelma ja näyttelijät.täys 10.
    Nimimerkki mökin mummi

Kommentit suljettu.