Ivalo-sarjan kakkoskauden kuvakset alkavat tänään – Iina Kuustonen: ”Olen innoissani, kun pääsen taas taistelemaan, tekemään stuntteja ja ajamaan mönkijällä”

Yli kahteenkymmeneen maahan myydyn rikosdraaman Ivalon toisen tuotantokauden kuvaukset alkavat tänään. Sarja kuvataan marras-helmikuussa Lapissa ja pääkaupunkiseudulla.

Uudet jaksot tulevat katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun loppuvuodesta 2021.

Toisen tuotantokauden ohjaavat Juha Lankinen (Downshiftaajat 3) ja Jussi Hiltunen (Armoton maa). Pääosissa nähdään ensimmäiseltä tuotantokaudelta tutut näyttelijät Iina Kuustonen, Pihla Viitala, Mikko Leppilampi, Kari Ketonen, Inka Kallén, Taneli Mäkelä ja Susanna Haavisto. Uusina näyttelijöinä sarjassa nähdään Mikko Nousiainen, Pertti Koivula, Wenla Reimaluoto sekä myöhemmin julkistettavia kansainvälisiä näyttelijöitä.

Ivalon toisen tuotantokauden tapahtumat alkavat puoli vuotta edellisen kauden lopusta. Sarjan keskiössä on yhä Nina Kautsalo (Iina Kuustonen), joka on muuttanut Rovaniemelle ja aloittanut työt kaupungin poliisilaitoksella. Nina liittyy tuoreen murhatutkinnan yhteydessä vastaperustettuun suomalais-venäläiseen poliisiryhmään ja tapahtumiin kytkeytyy myös vanha, ratkaisematon murhatutkimus. Vyyhti pakottaa Ninan kohtaamaan oman perheensä vaietun salaisuuden.

”Olen innoissani, kun pääsemme aloittamaan uuden kauden kuvaukset! Ninan roolissa pääsen taistelemaan, tekemään stuntteja, ajamaan mönkijällä ja näyttelemään poliisia, yksinhuoltajaäitiä ja tytärtä. Ei siis ihan perustoimistodraama. Roolihahmoni joutuu koviin paikkoihin ja kohtaamaan menneisyytensä ja oman haavoittuvaisuutensa. Sanomattakin selvää, että tämä on hieno ja minulle rakas rooli näytellä, kertoo Iina Kuustonen.

juttu jatkuu…

Ensimmäinen Ivalo-kausi kuvattiin talvella 2018.

Ivalon on jo myyty yhdysvaltalaiselle Topic-suoratoistopalvelulle. Topicin pääjohtaja Ryan Chanatry on iloinen sarjan saamasta vastaanotosta.

Olemme iloisia päästessämme tarjoamaan Ivalon toisen kauden tilaajillemme. Sarjan ensimmäinen kausi on saanut uskomattoman hyvän vastaanoton ja se löytää yhä uutta yleisöä. Kaukaisen Lapin kauniit maisemat yhdistettynä Ninan tarinaan luovat ainutlaatuiset puitteet rikossarjalle. Tuskin maltamme odottaa, että saamme nähdä lisää”, sanoo Chanatry.  

 ”Ivalo on Elisa Viihteen kaikkien aikojen katsotuin alkuperäissarja ja olemme todella iloisia, että suosikkisarja saa jatkoa. Ivalon oikeudet on myyty yli kahteenkymmeneen maahan, muun muassa Saksaan, Yhdysvaltoihin ja Espanjaan.  On hienoa olla mukana viemässä suomalaista draamaa myös kansainvälisen yleisön katsottavaksi, ja nähdä että sarjamme kiinnostavat maailmalla. 3.12. lähtien kaikki sarjamme löytyvät yhdestä suoratoistopalvelusta, kun Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistyvät Elisa Viihde Viaplay -palveluksi, toteaa Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Ensimmäinen Ivalo-kausi on katsottavissa Elisa Viihde Aitiosta.
Ivalon toisen tuotantokauden ovat käsikirjoittaneet Iiro Küttner, Reeta Ruotsalainen ja Aleksi Delikouras. Sarjan tuottaa Yellow Film & TV, tuottajana Jarkko Hentula ja vastaavina tuottajina Olli Haikka ja Marko Talli. Sarjan toinen tuotantokausi toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin ja Yleisradion kanssa. Kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen Lagardère Studios Distribution, joka on alan keskeinen toimija Euroopassa.

– On hienoa päästä jälleen tekemään yhteistyötä Elisa Viihteen ja Yellow Film & TV:n kanssa. Lisäksi iloitsemme siitä, että olemme saaneet myös yhdysvaltalaisen yhteistyökumppanimme Topicin mukaan tämän hienon sarjan toiselle tuotantokaudelle. Lapin kauniisiin maisemiin sijoittuvan Ivalon toisella tuotantokaudella on mukana kaikki ne elementit, jotka tekivät sarjan ensimmäisestä kaudesta niin suositun. Ivalo on jäätävä trilleri, jossa pelataan suurilla panoksilla ja voimakkailla tunteilla,

sanoo Lagardère Studios Distributionin toimitusjohtaja Emmanuelle Bouilhaguet.

Suomen Lapin jylhissä maisemissa kuvattu Ivalon ensimmäinen tuotantokausi sai ensi-iltansa Elisa Viihteessä joulukuussa 2018.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Sarjassa on olisi todellisuuteen asiavirhe, eikös tämä iina kuustonen ole alimittainen poliisiksi?

Kommentit suljettu.