Islantilainen näyttelijätähti ihastui Lappiin Ivalo-sarjan kuvauksissa- ”toivottavasti kerkeän moottorikelkkailemaan ja hiihtämään”

joi johannsson

Islantilainen Joi Johannsson on yksi suomalais-saksalaisen Ivalo-sarjan ulkomaisista näyttelijöistä. Sarjan kuvaukset Inarin Saariselällä olivat hänelle huikea kokemus.

46-vuotias Johannsson on näytellyt yli 40 elokuvassa ja tv-sarjassa, joista tunnetuimpia ovat Isiemme liput (2006), The Deep sekä Frostitude – ikiroudan kirous.

Hän esittää Ivalo-sarjassa ammattisotilas Jens Mathiesenia, joka saapuu Lappiin selvittämään sekavaa rikosvyyhtiä. Ivalo, englanninkieliseltä nimeltä Arctic Circle, nähdään ensimmäisenä Elisa Viihteessä loppuvuodesta 2018.

”Hänessä on psykopaattisia piirteitä. Hän kykenee kylmäveriisin tekoihin ja jopa nauttii siitä ammatissaan. Hän on perheetön ja omistautunut täysin työlleen. Tuskin hän muuta työtä saisikaan”, Joi Johannsson pohtii roolihahmoaan Jensiä.

Johannsson on ensimmäistä kertaa Lapissa. Hän kertoo ihastuneensa välittömästi Kaunispään tunturin kauniisiin maisemiin, joissa parhaillaan olemme.

”Tämä on uskomattoman upea paikka. Olen täällä kuusi päivää. Minulla on yhtenä päivänä vapaata. Toivottavasti ehdin nähdä poroja, käydä hiihtämässä ja ajamassa moottorikelkalla”, mies innostuu.

Johannsson vastanäyttelijöinä Ivalo-sarjassa ovat saksalaiset Maximilian Brückner ja Clemens Schick sekä Iina Kuustosen.

”Iina on aivan fantastinen. Todella lahjakas, luova ja ihana näyttelijä”, Johannsson kehuu poliisia Iina Kautsaloa esittävää kollegaansa.

Johannsson ei aiemmin työskennellyt suomalaisten näyttelijöiden ja ohjaajien kanssa. Hän ei muista nähneensä ainuttakaan suomalaiselokuvaa tai -sarjaa.

”Suomalaisia elokuvia ei esitetä Islannissa toisin kuin ruotsalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia elokuvia. Jostain syystä sama pätee muihinkin suomalaisiin asioihin.”

Johannsson on yksi tunnetuimpia islantilaisnäyttelijöitä. Hän asuu perheensä kanssa noin 4000 asukkaan Seltjarnarnesin kunnassa lähellä Reykjavíkia.

”Islannissa on vain 300 000 asukasta, joten kaikki tuntevat tai tietävät toisensa jotain kautta. Siksi fanittaminen koetaan noloksi. Islantilaiset ovat myös hyvin ylpeitä, joten heidän on vaikea osoittaa innostuneisuuttaan”, Johannsson pohtii.

Kymmenen vuotta sitten Islanti oli surkeassa jamassa pankkikriisin jäljiltä. Nyt Islannilla menee paremmin kuin koskaan.

”On mahtavaa, että pieni maamme on selvinnyt nopeasti jaloilleen ja se on lisääntyneen turismin ansiota. On upeaa, että maamme kiinnostaa turisteja.”

ivalo7 (2)
Ivalo-sarjan tähtikaartia: Joi Johannsson, Iina Kuustonen, Hannu Salonen, Maximilian Brückner ja Clemens Schick Kaunispään upeissa maisemissa.

Johannsson näkee suomalaisuudessa ja islantilaisuudessa paljon samaa.

”Olen huomannut, että Reykjavikin ja Helsingin kaduilla ei juuri hymyillä ja jutella tuntemattomille”, hän toteaa.

”Te suomalaiset ja me islantilaiset olemme hiljaisempia ja jurompia kuin ruotsalaiset, mutta kun juomme viinaa, meistä tulee hetkessä avoimempia ja ei sanasta tulee kyllä. Meillä on taipumus mennä kovan kuoren alle. Mutta jos onnistuu rikkomaan kuoren, saattaa saada itselleen elinikäisen ystävän.”

Johannsson haaveli jo pikkulapsena näyttelijän ammatista. Nyt hän elää elää unelmaa.

”Aloitin näyttelemisen jo kuusivuotiaana. Siskoni oli mukana harrasteteatterissa, jonne minäkin pääsin näyttelemään satunnaisesti, kun joku sairastui tai oli muuten poissa.”

”15-vuotiaana pääsin mukaan kansainväliseen televisiosarjaan Nonni and Manni. Samalla tein päätöksen, että minusta tulee ammattinäyttelijä. Lähdin Yhdysvaltoihin ja suoritin tutkinnon Hartfordin yliopiston teatterilinjalla.”

Lue lisää Ivalon kuvauksista Mesta.netistä!

JOI JOHANSSON – FAKTAT

  • Syntyi Reykjavikissa vuonna 1971.
  • Näytellyt kymmenissä elokuvissa ja sarjoissa. Toiminut myös televisio- ja radiojuontajana sekä käsikirjoittajana. Esiintyy myös muusikkona.
  • Tunnetuimpia elokuvia: The Deep (2012) ja Isiemme liput (2006).
  • Tämän hetken omia suosikkisarjoja: Pimeä (Dark) sekä Jerry Seinfeldin Comedians in Cars Getting Coffee.
  • Monipuolinen näyttelijä osaa puhua useita eri kieliä, englantia, saksaa, ruotsia, tanskaa ja norjaa sekä tietysti islantia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone