Isänpäivän kirjavinkit: ”Trumpia, sporttia, jännitystä ja rokkia” – näistä iskä tykkää

Isänpäivä lähestyy kovaa kyytiä. Kirja on takuuvarma isänpäivälahja, joka on helppo hankkia. Perinteisen kirjan lisäksi tarjolla on sähkö- tai äänikirjoja, jotka ehtivät perille vielä isänpäivänäkin.

Tässä muutama kirjalahjavinkki isälle.

”Jännityksen ystävälle”

115

Thomas Rydahl: Erakko

Thomas Rydahlin (kuvassa yllä) sydäntäsärkevä rikosromaani on vihdon täällä. Vuoden odotetuimpiin lukeutuva dekkari vie lukijan Kanariansaarille, Fuenteventuran lomarannalle. Koukuttava tarina alkaa, kun auto löytyy murskaantuneena rannalta ja sen tavaratilassa on pikkupojan ruumis.

Muuta: Erakko palkittiin Tanskassa vuoden 2014 parhaana esikoisromaanina sekä pohjoismaisella Lasiavain-palkinnolla vuonna 2015.

 

”Karu tarina lätkämaailmasta”

111

Marko Lempinen: Läpi helvetin – Marko Jantusen tarina

Marko Lempisen kirja kertoo kiekkolegenda Marko Jantusen selviytymistarinan. Jantunen oli huippukiekkoilija, jonka päihteet veivät mennessään.  Lopulta hän menetti perheensä, terveytensä ja omaisuutensa. Nyt Jantunen toimii valmentajana ja tekee vertaistyötä auttaakseen muita päihdeongelmaisia.

Sanottua:

Osuvasti nimetty elämäkerta on rajua luettavaa. On lähes uskomatonta, millaista kaksoiselämää alkoholi- ja amfetamikoukussa ollut kiekkotähti eli vuosien ajan. Apua hän otti vastaan vasta pakon edessä – onneksi. (Mesta.net)

Muuta: Jantusen selviytymistarina kiinnostaa. Liikkeellä on jo kirjan neljäs painos.

 

”Maailmanpolitiikasta kiinnostuneelle”

117

Laura Saarikoski ja Saska Saarikoski: Trump – mies kuin Amerikka

Millainen ihminen on Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump? Mikä on tehnyt hänestä ihaillun ja vihatun miehen? Entä mitä on tapahtumassa hänen presidenttikaudellaan? Erittäin ajankohtainen kirja selvittää Trumpin elämäntarinan ja Trump-ilmiön taustat lukijoille – ja vieläpä osittain suomalaisesta näkökulmasta.

Sanottua: ”Syksyn vaalidraaman seuraajille Saarikoskien kirja on erinomainen, parhaimmillaan syviä näkymiä avaava opas.”  Juhana Aunesluoma, Helsingin Sanomat.

Muuta: Kirjan tekijät ovat perehtyneet toimittajan työssään USA:n politiikkaan.

”Viihdettä rokki-iseille”

112

Pauli Antero Mustajärvi: Pate Ikurista

Popeda-solisti Pate Mustajärven, 60, elämästä riittäisi ammennettavaa useampaan kirjaan. Tina Finnin toimittama teos keskittyy Mustajärven lapsuus- ja nuoruusvuosiin ekä Popeda-yhtyeen alkutaipaleeseen.

Sanottua:

”Suomirockin päällikkö kertoo tarinansa omin sanoin, lämminhenkisesti ja kaunistelematta.  Samalla sukelletaan keikkalavojen taa ja musiikkibisneksen kulisseihin. Kirja etenee jouheasti ja kokonaisuuden kruunaavat Harri Hinkan ottamat valokuvat.” (Mesta.net)

Muuta: Kirjan ensimmäinen painos myytiin hetkessä loppuun.

 

”Kaunokirjallisuutta arvostavalle”

113

Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan

Korhosen kuudes teos kertoo keski-iän turtumuksesta ja jakaantuneesta Suomesta, jossa maailmat törmäävät. Ajan hermolla oleva kirja on Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana 2016.

Sanottua: ”Riku Korhonen on kirjoittanut mahtavan romaanin, jossa yhteen kiertyvät elämä, arki, rikos ja rangaistus.” – Helsingin Sanomat.

 

”Laaturomaaneja arvostavalle”

114

Jari Tervo: Matriarkka

Tämän vuoden ylistetyimpiin romaanijulkaisuihin lukeutuva Matriarkka yhdistelee historiallisia tapahtumia sekä ajankohtaisia teemoja, kuten nyky-Venäjää ja pakolaisuutta.

Sanottua: ”Nyt saatiin Jari Tervon uran toistaiseksi merkittävin teos, dramaattisesti kärjistävä, näkemyksellinen ja teknisesti hallittu.” Antti Majander, Helsingin Sanomat

Muuta: Lokakuun toiseksi myydyin romaani Suomessa.

” Jokamiesluokan hiihtäjälle”

116

Simo-Viljami Ojanen: Helposti ladulle

Ulos ja liikkumaan! Jos isäsi on juuri aloittanut tai aloittamassa hiihtoharrastusta, tämä kirja on tehty hänelle. Kirja neuvoo, mistä hiihtoharrastajan kannattaa lähteä liikkeelle ja miten  harrastamisen suhteen kannattaa edetä.

Sanottua: Hiihtämisessä on omat niksinsä. Tästä kirjasta löytyy useita vinkkejä, joiden avulla sivakointi ja treenaaminen on entistäkin mukavampaa ja hyödyllisempää. Koko kansan kirja.

Lue myös, mikä on Jari Tervon isänpäivän kirjatoive.

Lisää kirjoja löytyy Elisa Kirjasta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone