Ice Age: Törmäyskurssilla ★★★½☆

ICE AGE 5

Ohjaus: Mike Thurmeier, Galen T. Chu.  Suomenkieliset ääninäyttelijät: Kimmo Bloom, Antti Pääkkönen, Benjamin Peltonen. K-7. 95 min.

★★★½☆

Koko perheen animaatioiden klassikoksi noussut Ice Age on edennyt jo viidenteen osaan. Vuonna 2002 alkanutta elokuvasarjaa jatkava Ice Age: Törmäyskurssilla jatkaa tutulla linjalla ja onnistuu naurattamaan kohelluksillaan.

Aiemmissa Ice Age -elokuvissa on paettu sulavia jäätiköitä, pelastettu dinosauruksia ja taisteltu mannerten mullistusta vastaan – ja eläinlauma on jälleen kovilla.

Nyt uhka saapuu maailmankaikkeuden laidoilta. Jyrsis-orava päätyy avaruuteen jahdatessaan tammenterhoa. Samalla se sinkauttaa liikkeelle meteorin, joka uhkaa aiemmista elokuvista tuttuja mammutteja ja sapelihammaskissoja ja laiskiaisia.

Jotta karvapallot pysyisivät hengissä, heidän on jätettävä kotinsa ja lähdettävä pakomatkalle. Välissä puidaan sydänsuruja, kun Mammutti-Mannyn (Antti Pääkkönen) Kirsikka-tytär (Heljä Heikkinen) on menossa naimisiin lajitoverinsa Julianin kanssa, eikä isä hyväksy liittoa.

Elokuvan tarina on lainattu suoraan Vincente Minnellin elokuvasta Morsiamen isä vuodelta 1950.

ICE AGE 5
ICE AGE 5

Juoni on koukuttava ja elokuva näytti pitävän otteessaan perheen pienimmän koko kestonsa ajan.

Ice Agen teemat alkavat olla jääkauden osalta loppuunkaluttuja. On mielenkiintoista nähdä, millaisen kulman elokuvantekijät valitsevat – jos ja kun – elokuvasarja etenee kuudenteen osaan.

Katso Ice Age: Törmäyskurssilla Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone