Hollywoodissa uusi skandaali – 38 näyttelijätärtä syyttää elokuvantekijää seksuaalisesta ahdistelusta

james toback

Los Angeles Times julkaisi sunnuntaina artikkelin, jossa 38 naista paljastaa joutuneensa ohjaaja-käsikirjoittaja James Tobackin seksuaalisen ahdistelun kohteeksi.

Naisten kertomukset ovat hyvin samankaltaisia. Useimmissa tapauksissa Tobackin väitetään houkutelleen nuoria naisia elokuvantekoa koskeviin tapaamisiin, jotka ovat päättyneet seksistiseen kielenkäyttöön ja masturbointiin.

Useat naiset kertovat, että Harvey Weinstein -kohu sai heidätkin puhumaan kokemuksistaan.

Toback on kiistänyt kaikki väitteet toteamalla, ettei hän ole edes koskaan tavannut 31:tä naisista. Lisäksi hän sanoo, että väitetyt teot ovat hänelle fyysisesti mahdottomia, koska hän sairastaa diabetestä ja kärsii sydänvaivoista.

Yksi naisista, näyttelijä Adrienne LaValley kertoo joutuneensa Tobacin ahdistelemaksi hotellihuoneessa. Tapaaminen päättyi siihen, kun Toback yritti hieroa etumustaan näyttelijättären jalkoihin.

”Lopulta hän nousi ylös ja laukesi housuilleen… Tunsin itseni prostituoiduksi, ja pettäneeni itseni, vanhempani ja ystäväni. Ansaitsin olla kertomatta tapahtuneesta kenellekään”, hän sanoo LA Timesille.

72-vuotias Toback on käsikirjoittanut lukuisia menestyselokuvia, The Gambler (2014), Tyson (2008) ja Bugsy (1991). Hän sai jälkimmäisestä leffasta Oscar-ehdokkuuden. (Lähde: Hollywood Reporter)

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone