Hole In The Head: Primitive Love

Primitive Love on kuopiolaisen roots rock n´roll -ryhmä Hole In The Headin esikoispitkä, vaikka bändi on höylännyt roots’n’rollia jo vuodesta 1997 lähtien. Kokoonpanolle pitää jakaa kiitosta selkeän vanhahtavasta vintage-linjasta. Psychobillyä ei ole väkisin väännetty mukaan lisäämään mediaseksikkyyttä. Kuopion miehet luottavat orgaanisen roots rockin ja ”torttutukkameiningin” voimaan. Hole In The Head kahlaa läpi rock & rollit, rytmibluesit, rockabillyn, garagen sekä surfin ripauksella countryhenkeä. Ulosannissa on sähködieetin pehmeyttä mutta tarvittaessa skebasta irtoaa terävää pörinää!

Kiekon aloittava Out of hands on levyn reippainta juurirokitusta, huuliharppu on ehdoton kingi. Bad luck driver ottaa kyytipojaksi hienoisen psychovaihteen mutta countryhenkinen The Night walk osoittaa jo tietä Hole In The Headin monipuolisuuteen. Vintage kind of fever on nimensä mukaisesti melkoista Elvis/Gene Vincent -poljentoa, jossa on suorastaan hypnoottista lentoa. Suobluesin värittämä Rude boy blues on aivan mainio rohiseva tuuletus. Knock out boogie vie jalat alta vahvan vaskiosaston ansiosta. Wolf girl henkii suoranaista outlaw-meininkiä, rosoinen metsäläisblues on allekirjoittaneen ehdottomia suosikkeja.

Loppupeleissä Hole In The Head kuulostaa paikoin turhankin siistiltä. Wolf girlin kaltaista rohinaa kaipaisi useampaan viisuun. Huuliharpusta ja saksofonista irtoaa kuitenkin lisäpisteitä. Hole In The Head seisoo tiukasti valitsemansa linjan takana, ilman ohilaukauksia. Soittotyöskentelyn varmuus on ihailtavaa vaikka muutaman siivun kohdalla studioilmapiiri lienee vienyt miehistä parhaimman liekin. Hole In The Head on orkestereita, jotka tulisi ”arvioida” vasta livekokemuksen perusteella.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.