Hittilaulaja Jimmy Rodgers on kuollut – loistava ura katkeri traagisella tavalla

Yhdysvaltalainen pop-folk-laulaja Jimmy Rodgers on kuollut 86-vuotiaana, kertoo Hollywood Reporter.

Sivuston mukaan Rodgers kuoli munuaissairauteen 18. tammikuuta Kaliforniassa ja lisäksi hänellä oli todettu koronavirus.

Rodgers tunnetaan 1950-luvulla levyttämistään hiteistään Honeycomb, Oh-Oh, I’m Falling in Love Again ja Kisses Sweeter Than Wine, joista ensiksi mainittu nousi USA:n listaykköseksi vuonna 1957.

Hänen loistelias uransa Hollywoodin musiikki- ja elokuvateollisuudessa keskeytyi vuosikymmen myöhemmin vakavan päävamman takia. Vuonna 1967 Rodgers löydettiin autostaan moottoritieltä pahoin loukkaantuneena. Hänellä todettiin vakava kallomurtuma, joka vaati useita leikkauksia. Hänellä ei ollut muistikuvia tapahtuneesta.

Myöhemmin selvisi, että vapaaehtoinen tiepoliisi oli pysäyttänyt Rodgersin holtittoman ajamisen takia. Noustuaan autostaan Rodgers oli kaatunut humalassa ja löynyt päänsä asfalttiin.

Rodgers menetti työkykynsä esiintyjänä. Hän sai kouristuksia ja vioittuneet äänijänteet estivät laulamisen.

Tapausta oltiin viemässä oikeuteen, koska poliisin katsottiin syyllistyneen epäasianmukaisiin toimenpiteisiin, kun loukkaantunut Rodgers jätettiin yksin autoonsa. Rodgers suostui lopulta 200 000 dollarin ratkaisuun.

Myöhempinä vuosinaan Rodgers esiintyi televisio-ohjelmissa ja teki satunnaisia konsertteja 1980-luvulta alkaen. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo sekä viisi lasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone