Hiljaiset sillat -kirjailija Robert James Waller on kuollut

Hiljaiset sillat
Sydäntäsärkevä kuvaus tunnesuhteesta, jonka saattaa kokea ehkä vain kerran elämässään. Francesca on harmaassa avioliitossa elävä talonemäntä ja Robert vaeltava lehtikuvaaja, joka tekee kuvasarjaa iowalaisista maantiesilloista. On erittäin epätodennäköistä, että juuri he kaksi koskaan kohtaisivat, mutta he kohtaavat. Takautumin etenevä elokuva perustuu Robert James Wallerin bestseller-kirjaan. Ohjaaja: Clint Eastwood, USA, 1995. (129'). Pääosissa: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Victor Slezak, Jim Haynie, Phyllis Lyons, Debra Monk, Richard Lage, Michelle Benes. Mukana myös James Rivers Band basistinaan Kyle Eastwood. 
AVA

Hollywood Reporterin mukaan yhdysvaltalainen kirjailija Robert James Waller menehtyi perjantaina kotonaan Teksasissa 77-vuotiaana. Hän sairasti syöpää.

Waller tunnetaan parhaiten vuonna 1992 julkaisemastaan romaanista Hiljaiset sillat (The Bridges of Madison County).

Teos kertoo hiljaista elämää viettävän perheenäidin Francescan ja valokuvaaja-kiertolaisen Robertin intohimoisesta suhteesta, joka muuttaa heidän loppuelämänsä.

Menestysromaaniin perustuva, vuonna 1995 ensi-illan saanut Hiljaiset sillat -elokuva nousi klassikoksi Clint Eastwoodin ohjaamana ja tähdittämänä. Hänen vastanäyttelijänä oli Meryl Streep. Hän sai roolistaan kymmenennen Oscar-ehdokkuutensa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone