Helsingissä toistaa kertaa järjestettävä Savoy JAZZFest laajenee: ”Tässä tapahtumassa monipuolisuus on valttia”

forsti johanna

Nelipäiväiseksi kasvanut Savoy JAZZFest järjestetään Helsingin keskustassa 5.-8.3.2020.

Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty Savoy JAZZFest oli menestys, ja tapahtuma järjestetäänkin tänä vuonna aiempaa laajempana.

Tänä vuonna erityisen kirkkaina tähtinä loistavat naisartistit: Savoy JAZZFesteillä uuden levynsä julkaisua juhliva Suomen soul-kuningatar Johanna Försti (kuvassa), brasilialainen bossa novan perinteitä jatkava Joyce Moreno ja amerikkalainen jazzhuilisti Elena Pinderhughes. Ohjelma on rakennettu niin, että Savoy JAZZFesteiltä on jokaisen helppo löytää itselleen mieluisaa ohjelmaa. Perjantaina ja lauantaina yhdellä lipulla näkee kaksi konserttia.

Festivaalilla kolutaan jazzin kaikkia laitoja mitään tyylisuuntaa vieroksumatta,

”Tapahtuman nimi kertoo kaiken oleellisen: Savoy JAZZFest tarjoaa kansainvälistä festivaalitunnelmaa aivan Helsingin keskustassa, ja huikean artistikattauksen lisäksi itse tapahtumapaikka tekee kokonaisuudesta erityisen. Savoy-teatteri on venuena riittävän iso, mutta silti intiimi. Puitteet huokuvat jazzin henkeä, tekniikka on ensiluokkaista ja Bar Havenin jazzjatkot odottavat aivan kulman takana, tapahtuman taiteellinen johtaja, trumpetisti Jukka Eskola summaa..

”Festivaalilla kolutaan jazzin kaikkia laitoja mitään tyylisuuntaa vieroksumatta. Tässä tapahtumassa monipuolisuus on valttia: keikoilla kuullaan niin kuubalaisen musiikin, gospelin, hiphopin kuin bossa novankin sävyjä, jazzin syvää ydintä ja improvisoinnin merkitystä unohtamatta. Jatkoklubit ovat oma erityinen lukunsa: luvassa on ainutlaatuisia kokoonpanoja, loungetunnelmaa ja akustisia keikkoja, joissa musiikki tulee taatusti iholle.”

Savoy JAZZFestin keikat, Savoy-teatteri

to 5.3. klo 19 Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez

pe 6.3. klo 19 Joyce Moreno & UMO Helsinki | Tom Harrell Infinity

la 7.3. klo 19 Adam Ben Ezra | Ricky-Tick Big Band & Elena Pinderhughes

su 8.3. klo 15 Johanna Försti: A Song to Sing

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone