Helsingin Kirjamessujen kävijämäärä kasvoi: ”Olemme saaneen mukaan nuoria sekä perheellisiä ihmisiä”

kirjamessut 19

Sunnuntaina päättyneillä Helsingin Kirjamessuilla vieraili neljän päivän aikana  Messukeskuksessa lähes 92 000 kävijää. Kävijämäärä kasvoi viime vuotisesta yli 7 prosenttia.

Helsingin Kirjamessut ja samaan aikaan järjestettävä Viini & Ruoka -tapahtuma on kävijämäärältään Messukeskuksen suurin tapahtumakokonaisuus. Kustantajat ovat tyytyväisiä tapahtumaan ja kertovat kirjamyynnin kasvaneen neljänneksellä viime vuodesta.

Kirjamessut oli tänä vuonna myös pinta-alaltaan ja näytteilleasettajamäärältään kaikkien aikojen suurin. Messuille osallistui 355 yritystä, esiintyjiä oli yli 1100 ja ohjelmia lavoilla lähes 900.

”Kahden viime vuoden aikana olemme kehittäneet tapahtumaa kiinnostavaksi nuorille aikuisille ja lapsiperheille. Tapahtuma on uudistunut niin ohjelman, ilmeen kuin pohjaratkaisunsakin puolesta”, kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

”Nyt tulokset näkyvät. Olemme saaneet tapahtumaan uusia kävijöitä ja he ovat juurikin nuoria sekä perheellisiä ihmisiä. Kohderyhmät ovat tuiki tärkeitä myös koko alan tulevaisuudelle. Kävijämäärä on kasvanut yli 6000 henkilöllä ja tämä näkyi täpötäysinä katsomoina. Olemme saaneet paljon kiitosta toimivasta pohjaratkaisusta, jonka myötä tapahtumassa ei ole ollut ahdasta, vaikka kävijämäärät ovat nousseet huomattavasti.

Salmen mukaan tämän vuoden festivaali onnistui fantastisesti ja lupaa hyvää ensi vuodelle, jolloin Helsingin Kirjamessut täyttää 20 vuotta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone