HBO:n maaliskuun täkyt – elokuvahistorian havinaa, lavakomediaa ja pohdiskevia örkkejä

feud

HBO Nordicin ohjelmistosta löytyy maaliskuussa muutamia mielenkiintoisia poimintoja.

”Elokuvabisneksen raadollisuutta”

FEUD: Bette and Joan sai ensi-iltansa 6. maaliskuuta HBO Nordicilla.

Bette and Joan on tosipohjainen tarina kahdesta ikonisesta elokuvatähdestä, heidän välisestään kilpailusta sekä 1960-luvun Hollywoodin tenhoavasta elokuva-alasta. Sarjan pääosissa nähdään Jessica Lange Joan Crawfordin roolissa ja Susan Sarandon Bette Davisin roolissa. Saman Warner Bros. -studion suojiin kuuluneet ikonit kilpailivat 1940-luvulla samoista rooleista ja heidän välilllä oli vihanpitoa. Molempien ura kulki samoja polkuja. 60-luvulle tultaessa heille ei enää tarjottu päärooleja.

 

Jerrod Carmichael

”Räiskyvää lavakomediaa”

Jerrod Carmichael HBO-komediaspesiaali ensi-illassa 12.3.

Suosikkikoomikoihin kuuluva NBC-tähti Jerrod Carmichael nähdään HBO:lla toistamiseen, kun hänen joulukuussa taltioitu uusi standup-esityksensä saa ensi-iltansa. Show`ssa käsitellään muun muassa rotukysymyksiä, politiikkaa, rakkautta ja perhettä. Tuta saavat niin Donald Trump, ilmastonmuutos ja eläinten oikeudet. Carmichaelin ensimmäinen komediaspesiaali, vuonna 2014 ensi-iltaan tullut Love at the Store on myös saatavilla HBO Nordicilla.

 

animals

”Örkkien pohdiskevaa hassuttelua”

Animalsin 2. kausi 18.3. alkaen

Phil Mataresen ja Mike Lucianon luoman ja aikuisille suunnatun animoidun komediasarjan keskiössä ovat New Yorkin sorretut asukit, kuten lemmenkipeät rotat, sukupuolineutraaliutta edesajavat pulut tai keski-iän kriisistä kärsivät luteet.  Näiden ei-ihmisten vaivaannuttava jutustelu, moraaliset dilemmat ja eksistentiaaliset huolet ovat hämmästyttävän samankaltaisia kuin omamme.

Animalsin sai maailmanensi-iltansa, kun kaksi ensimmäistä jaksoa esitettiin Sundance Film -festivaaleilla tammikuussa 2015.

Jokaisessa jaksossa nähdään vierailevia tähtiä. 15.4. esitettävä jakso on erikoisjakso, jossa nähdään muun muassa tri Labcoatia esittävä RuPaul.

 

rock and a hard place

”Nuorisorikollisten selviytymistarinoita”

Rock and Hard Place HBO-dokumentti ensi-illassa 28.3.

Dokumenttielokuvassa seurataan pitkän tuomion saaneita nuorisorikollisia, jotka saavat ainutkertaisen mahdollisuuden vaihtaa vankilan kuntoutusleiriin eli ns. boot campiin. Kuusi kuukautta kestävä leiri on tunnettu ankarasta kuristaan ja rankkuudestaan. Siellä nuoret kohtaavat omia rajojaan, ottavat opiksi aiemmin tekemistään virheistä ja yrittävät muuttua kunnon kansalaisiksi, jotka eivät enää päätyisi vankilaan. Ohjelmassa nähdään myös Dwayne ”Rock” Johnson, jonka omat nuoruudenkokemukset ovat innoittaneet häntä tuottamaan tämän dokumentin.

 

 

ballers

”Ohjelmakirjaston helmi”

Ballers – kaudet 1-2 saatavilla. 3. kausi tulossa ensi-iltaan kesällä.

Miamiin sijoittuvassa komediasarjassa seurataan amerikkalaisjalkapalloilijoiden värikästä elämää, kun entinen supertähti Spencer Strasmore (Dwayne ”The Rock” Johnson) mentoroi taloudellisena neuvonantajana nykyisiä ja entisiä NFL-kavereitaan selviytymään arjen haasteista niin kentällä kuin yksityiselämässäkin alan vaativan bisnesmaailman keskellä. Ja hän jos kuka tietää niistä enemmän kuin tarpeeksi.

billions hbo

Muista myös tämä:

Billions – 2. kausi alkoi 20.2.

New Yorkin vallanpitäjien kentille sukeltavan Billionsin pääosissa nähdään Emmy- ja Golden Globe -voittajat Paul Giamatti ja Damian Lewis. Sinnikäs syyttäjä Chuck Rhoades aikoo saada rahastomiljardööri Bobby Axelrodin vastuuseen petollisista sisäpiirikaupoista.kovan hinnan. Billions oli HBO:n seitsemänneksi katsotuin sarja vuonna 2016.

HBO Nodicia voi katsoa myös Elisa Viihteen kautta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone