HBO tarjoaa joulukuussa odotetun jättisarjan – tässä ovat tärkeimmät poiminnat!

newspaperman

HBO Nordic on julkaissut joulukuun ensi-iltansa.. Mesta.net poimi joukosta muutaman mielenkiintoisen sarjaensi-illan ja dokumentin,

The Newspaperman: The Life and Times of Ben Bradleedokumentti ensi-illassa 5.12.

Amerikan ”vaarallisimmaksi päätoimittajaksi” nimetty Washington Post -lehden päätoimittaja Ben Bradleen vaikutti olennaisesti Richard Nixonin presidenttikauden päättymiseen vuonna 1974, kun Watergate-tapauksesta uutisoinut lehti paljasti Yhdysvaltain historian suurimman poliittisen skandaalin. Intiimitunnelmainen dokumentti kerrotaan pääasiassa Bradleen omin sanoin. Dokumentti on samalla kasvutarina; miten poliota sairastaneesta bostonilaispojasta sukeutui yksi 1900-luvun uranuurtavimmista ja vaikutusvaltaisimmista journalisteista.

Knightfall

Knightfall – uusi historiallinen draamasarja alkaa 7.12

HBO Nordic esittää Historic Channelin vesi kiellä odotetun kymmenosainen uutuussarjan, joka vie katsojan keskiajalle temppeliritarien pariin. Aikansa vaikutusvaltaisimman, varakkaimman ja salaperäisimmän sotilasjärjestön tehtävänä oli varjella koko kristikunnan tärkeimpiä pyhäinjäännöksiä. Sarjan näyttelijöihin lukeutuvat mm. Tom Cullen, Jim Carter ja Pádraic Delaney. Sarjan teemoja ovat viha, kosto, rakkaus ja valta. Sarjaa seurataan Suomessa USA:n tahdissa. Ensi-ilta on Yhdysvalloissa 6.12. ja Suomessa päivää myöhemmin. Knightfallin sanotaan kulkevan Historic Channelin toisen jättisarjan Vikingsien jalanjäljissä.

Gunpowder

Gunpowder – minisarja alkaa 13.12.

3-osainen minisarja on 1600-luvulle sijoittuva jännityssarja, joka kuvaa Guy Fawkesin päivän syntyyn johtaneita tositapahtumia. Marraskuun viidentenä pidettävänä Guy Fawkes -päivänä englantilaiset juhlistavat vuoden 1605 ruutisalaliiton paljastumista ilotulitteilla ja kokkoyöllä. Gunpowder pureutuu salaliiton taustaab ja syntyyn, sen jäsenistön värväämiseen ja materiaalien hankintaan sekä sen tielle asettuviin esteisiin. BBC Onen tuottamansarjan pääosissa nähdään Game of Thronesista tuttu Kit Harington, Liv Tyler sekä Peter Mullan (Quarry).

angnelli

AgnelliHBO-dokumentti ensi-illassa 19.12.

Tarunhohtoisen italialaismagnaatin muotokuvan maalaava dokumentti. Perinteiden koulima ja intohimon johdattama ”Italian ”prinssi” Gianni Agnelli oli legendaarinen teollisuusmies, seurapiirihahmo ja kulttuuri-ikoni, joka edusti voimaa, vaurautta ja rauhaa toisen maailmansodan jälkimainingeista aina uuden vuosituhannen kynnykselle asti. Intiimi dokumentti miehestä, josta tuli maailmansotien jälkeisen Italian kukoistuksen symboli. Nick Hooperin ohjaaman elokuvan on tuottanut Graydon Carter.

HBO Nordicin ohjelmakirjastoon on tulossa seuraavat elokuvat: 1.12. Dead Man Walking (Kuolemaantuomittu), 3.12. Capote 15.12. A Most Violent Year (Väkivallan vuosi),

HBO Nordicia voi katsoa myös Elisa Viihteen ohjelmakirjaston kautta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone