Hannu-Pekka Björkman työskenteli lähes yötä päivää kuvatessaan Nyrkki-sarjaa: ”Se oli hyvä, koska roolihahmokin on kova valvomaan”

Hannu-Pekka Björkman nähdään 1950-luvun Helsinkiin sijoittuvassa Nyrkki-agenttisarjassa iskuryhmän johtajan Yrjö Ylitalon roolissa. Sarjaan pääseminen oli hänelle erityisen mieluinen työtehtävä.

”Näin isoa epookkia saa harvemmin tehdä ja tuo se ihan oman fiiliksensä kuvauksiin. Kaiken lisäksi on hienoa, että sarjassa on oikeaa agenttiactionia, eikä pelkkää jaarittelua”, Björkman kertoi sarjan ensi-illassa Helsingin Savoy-teatterissa.

Björkman lähti mukaan Elisa Viihteen Nyrkki-alkuperäissarjaan lukematta käsikirjoitusta. Ohjaaja AJ Annila oli hänelle tuttu Ikitie-elokuvasta.

”Ikitie oli niin hieno kokemus, että tähän helppoa suostua mukaan”, hän toteaa.

”Vaikka sarjan tekeminen oli tiiviimpää kuin elokuva, niin sama huolellinen ja keskittynyt tatsi oli läsnä kuvauksissa. Olin kuvausten aikaan teatterissa töissä, ja saraa kuvattiin öisin pimeimpään vuodenaikaan marras-joulukuussa.”

”Kun teatteriesitys päättyi, ovella odotti kyyti kuvauspaikalle. Kerran kuvasimme aamuviiteen asti Yrjönkadun uimahallissa ja seuraavana päivänä teatterissa oli päiväesitys. Se oli raskasta, mutta toisaalta se toi sarjaan hyvää, koska roolihahmoni Yrjö on myös kova valvomaan”, Björkman puntaroi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone