Game of Thrones tulee taas – tiesitkö tätä sarjasta?

got item

HBO:n fantasiatelevisiosarjaa Game of Thrones on esitetty vuodesta 2011 alkaen. Seitsemäs kausi alkaa 17.7. GOT on yksi kaikkien aikojen suosituimmista tv-sarjoista maailmassa. Tiesitkö näitä faktoja sarjasta?

Voit vierailla King`s Landingissa

Vuosien saatossa Game Of Thronesia on kuvattu kuudessa eri maassa: Kroatiassa, Pohjois-Irlannissa, Espanjassa, Marokossa, Maltalla ja Islannissa. Kenties näyttävin kuvauspaikka on ollut Kroatiassa sijaitseva Dubrovnikin kaupunki. Dubrovnikin vanha kaupunki esiintyy sarjassa Kings Landing -nimisenä kaupunkina. Dubrovnik on ottanut hyödyn irti sarjasta: turisteille järjestetään suosittuja Game of Thrones -kävelykierroksia. Useat kuvauspaikat ovat helposti löydettävissä kaupungista ilman maksullista kierrostakin.

Yksikään hahmo ei ole esiintynyt kaikissa jaksoissa

Tähän mennessä vain kahdella GOT-hahmolla eli Robert Baratheonilla (Mark Addy) ja Ned Starkilla (Sean Bean) on ollut kunnia esiintyä jokaisessa jaksossa, kunnes he kuolivat. Ja vain kolme henkilöä – Cersei Lannister (Lena Headey), Joffrey Lannister (Jack Gleeson) ja Tyrion Lannister (Peter Dinklage) – ovat nähty ruudussa yhden kauden kaikissa jaksoissa.

Tuhansia lapsia on nimetty sarjan mukaan

Sarjan suosio on vaikuttanut myös lasten nimiin. Vuoden 2011 jälkeen Yhdysvalloissa yli 2000 lasta on saanut nimekseen Aryas. 241 lasta on kastettu Khaleesiksi ja yli sata on Tyrioniksi

game of thrones 7 kausi

Yksi jakso maksaa enemmän kuin Tuntematon sotilas -elokuva

Yhden Game of Thrones -jakson kuvaaminen maksoi kuudennella tuotantokaudella noin 10 miljoonaa dollaria eli noin 8,7 miljoonaa euroa. Sarjaa pidetäänkin kaikkien aikojen kalleimpana. Vertailun vuoksi Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan budjetti on noin 7 miljoonaa euroa, joka tekee siitä yhden Suomen kalleimmista elokuvista.

Seitsemännen kauden jaksojen pituudet vaihtelevat

7. kausi sisältää vain seitsemän jaksoa, kun niitä yleensä on kymmenen. Jaksojen määrä hyvitetään niiden pituudessa, jotka vaihtelevat 50 minuutista peräti 81 minuuttiin. Vain yksi jakso kestää alle tunnin.

Vain pari henkilöä maailmassa tietää, kuinka sarja päättyy

George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan perustuva sarja on HBO:n pisimpään jatkunein sarja. Seuraava 8. kausi on sarjan viimeinen. Se, kuinka Game of Thrones tulee päättymään, on yksi Hollywoodin historian parhaiten säilyneitä salaisuuksia. Martinin lisäksi vain sarjan luojat D.B. Weiss ja David Benioff  tietävät – ainakin suunnilleen – kuinka sarja päättyy..

Game of Thrones jatkuu HBO Nordicilla 17.7. Seitsemänteen kauteen voi valmistautua katsomalla alla oleva kooste kuudennen kauden kohokohdista.

HBO Nordicin kaikkia ohjelmia voit katsoa Elisa Viihteen digiboksilla sekä Elisa Viihde -sovelluksella (Android & iOS).

Kuvat: HBO Nordic

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone