Ex-Nokia-pomo Olli-Pekka Kallasvuon muistelmat julkaistaan syksyllä – ”Hän on kokenut kouriintuntuvasti, miten hienot suunnitelmat onnistuvat tai romahtavat”

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2021 yritysjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon muistelmateoksen Puhelin soi öisin.

Otavan mukaan Juhana Rossin kirjoittama teos valottaa monipuolisesti millaista oli ja on elämä yritysmaailman huipulla.

Olli-Pekka Kallasvuosta tuli 27-vuotiaana Nokian juristi ja kymmenen vuoden kuluttua yhtiön johtokunnan jäsen. Kallasvuo koki Nokian leivissä huimaavan 1980-luvun, ja 1990-luvulla hän oli rakentamassa yhtä Suomen yrityshistorian suurinta menestystarinaa. Samalla hän todisti etulinjassa repivää muutosta, jossa suljettu Suomi avautui ja liittyi globaaliin talouteen.

Neljäkymmentä vuotta kestäneellä yritysjohtajan ja hallitusammattilaisen urallaan Kallasvuo on ollut päättämässä useiden yritysten suurista ratkaisuista. Hän on kokenut kouriintuntuvasti, miten hienot suunnitelmat onnistuvat tai romahtavat.​

Kallasvuo (s. 1953) oli Nokian toimitusjohtajana vuosina 2006–2010. Työ oli usein ympärivuorokautista.​ K

”En halunnut kirjoittaa suoraviivaista Nokia-historiaa, sillä niitä kirjoja on kirjoitettu jo riittävästi. Haluan kertoa kiinnostavasti suurelle yleisölle siitä, millaista yritysjohtajan työ on ja mitä se on minulle opettanut”, Kallasvuo kertoo kirjan tavoitteista.

Kirjan tekijä Juhana Rossi on Talouselämän toimituspäällikkö.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone