Evelina puhuu somessa ulkonäkopaineista – ”universaali riittämättömyyden olo”

Artisti nimeltä Evelina on upea ilmestys – hän ei varmaankaan koe ulkonäköpaineita.

Artisti nimeltä Evelina kokee ulkonäköpaineita: ”Joka paikassa kysytään, tunnenko ulkonäköpaineita kun ’vaikutan’ siltä että en mutta tässä mitä tunnen – sen saman universaalin riittämättömyyden olon. Se olon, et mun pitäis olla jotain muuta et mä sopisin johonkin määrittämättömään joukkoon, johon mä en edes tiedä haluunko mä kuulua”.

Tietyissä tilaisuuksissa sinun odotetaan pukeutuvan tietyllä tavalla.

Somekirjoituksessaan edellämainittu vaikuttaa esimerkiksi meikkaamiseen. Evelina haluaisi pitää meikin kevyenä mutta kun edessä on juhlagaalaa ja televisiosta, ”on pakko” kaivaa esiin tekoripset ja vahvempi meikki.

Vaik MÄ en itseasiassa haluis ja se ristiriita tuntuu tosi raastavalta”.

Se epämukavuus ku tietää tai pelkää et se millanen on ei oo tarpeeks jollain mittarilla”.

”Ehkä pointti on että haluisin hirveesti uskaltaa tehdä valintoja elämässä joita ei rajoita ulkonäköpaineet tai ajatukset siitä millainen joidenkin (keiden??) mielestä mun pitäis olla”.

View this post on Instagram

Joka paikassa kysytään, tunnenko ulkonäköpaineita kun *vaikutan* siltä että en mutta tässä mitä tunnen: Sen saman universaalin riittämättömyyden olon. Se olon, et mun pitäis olla jotain muuta et mä sopisin johonkin määrittämättömään joukkoon, johon mä en edes tiedä haluunko mä kuulua. Tunne siitä, et on olemassa käsitys siitä mikä on normaali ja se on mun ulottumattomissa ja oikeestaan en edes tiedä mikä se on. Painetta siitä et tietyis tilaisuuksissa mun pitää näyttää tietynlaiselta et mut hyväksytään ja et mä saan olla rauhassa. Tää on rehellisesti esim se miten haluisin meikata, en paljoo enempää, a relatively bare faced queen, mut kyl muhun on istutettu ajatus yhteiskunnan toimesta et pitää edustaa ja niinpä mä sit liimaan ne tekoripset naamaan keikalle ja telkkariin. Vaik MÄ en itseasiassa haluis ja se ristiriita tuntuu tosi raastavalta. Se epämukavuus ku tietää tai pelkää et se millanen on ei oo tarpeeks jollain mittarilla. Ja mä en haluu tähän mitään vitun ”kÄyTä VäHeMMäN mEiKKiÄ SiTTeN MiKä On OnGeLmA” -paskaa koska a) sit sä et oo saanu kiinni siit mikä ongelma on ja b) mä luulen et aika monella on samankaltaisia ajatuksia. Mä haluisin pystyy menee ulos ovesta ja vaikka keikalle miten mä haluun ja mis vaatteis mä haluun ilman et joudun miettii et saako mun näköinen ihminen tehdä niin. Pliis ei myöskään mitään vitun ripulia kommentteihin siitä miten jonkun mielestä tÄmÄn NäKöiNeN ei saa puhua ulkopaineista. Ne on totta, tunnen niitä myös, ne tuntuu ajoittain todella kamalalta ja välillä vähemmän ja kyllä teen myös päätöksiä niiden perusteella vaikken haluis myöntää sitä ees itelleni. Oma ristiriitansa on sekin, et kuva jonka alle tän kirjotan on kuva jonka oon valinnu omien filtterieni läpi kulmalla et se on jotenki edustava. Ehkä pointti on että haluisin hirveesti uskaltaa tehdä valintoja elämässä joita ei rajoita ulkonäköpaineet tai ajatukset siitä millainen joidenkin (keiden??) mielestä mun pitäis olla. Mä yritän ja jos tässä on sulle mitään valitettavan tuttua niin ehkä haluun rohkaista suakin tekee niin sellasella volumella mikä on sulle hyväks just nyt. Moikkuu

A post shared by Evelina (@evelinavirallinen) on

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone