Elokuvamoguli Markus Selinin elämäkerta julkaistaan: ”Pysytään totuudessa”

Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin kansi medium

Toimittaja Veli-Pekka Lehtosen kirjoittama elämäkertakirja Markus Selin – Perustuu tositapahtumiin julkaistaan 26.. Kirjan kustantaa Tammi.

Lehtonen ja Selin ovat työstäneet kirjaa yli kahden vuoden ajan niin Markuksen kuin hänen lähipiirinsä haastatteluilla. Kirjaan on haastateltu muun muassa Jasper Pääkköstä, Aleksi Mäkelää ja Renny Harlinia.

Selinin itsensä mukaan kirja sisältää hajanaisia tuntemuksia ja kokemuksia elämäni varrelta sillä periaatteella, että pysytään totuudessa.

“Veli-Pekka kysyi kiinnostustani tähän ja lupasin miettiä asiaa. Yön yli nukuttuani vastasin, etten ole koskaan ajatellut asiaa, mutta mikäs siinä, jos tehdään kunnolla ja puhutaan suoraan.”

Veli-Pekka Lehtonen kertoo seuranneensa elokuvatoimittajat Selinin uraa pitkään ja tiiviisti, mutta yllätyksiä ja uusia asioita tuli eteen valtavasti.

”Vasta kirjaa tehdessä ymmärsin todella, miten monessa Selin on ollut ja on mukana, ja kuinka isolla kädellä hän on muuttanut suomalaista viihdettä ja kulttuurielämää liikemiehenä ja ideoijana muutenkin kuin elokuvan osalta.”

”Selin ei pelkää eikä nöyristele eikä aina myöskään noudata totuttuja pelisääntöjä. Tämä anarkistisuus on osa Selinin tarinaa ja samalla ehkä myös osasyy siihen, miksi hänen persoonansa on jäänyt pimentoon. Selin ei sovi muottiin”, Lehtonen kuvailee.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone