Elisa Viihteen uutuussarja Rosvopankki vie syvälle Suomen pankkikriisin tapahtumiin -”90-luvun lama oli kokemus, joka muutti koko kansakunnan psyykettä”

Elisa Viihde Viaplayssa julkaistaan syksyllä 2023 uusi alkuperäissarja Rosvopankki. Sarja kertoo Suomea 1980 ja 1990 -lukujen taitteessa kohdanneen pankkikriisin tapahtumista.

Tositapahtumiin pohjautuvan sarjan ohjaa Matti Kinnunen, joka on käsikirjoittanut sarjan yhdessä Mikko Reitalan kanssa

Päärooleissa nähdään Amanda Pilke (rahoitustarkastaja Salla Nurminen) ja Pekka Strang (SKOP:n Christopher Wegelius). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevätmuun muassa Hannu-Pekka Björkman ja Wanda Dubiel.

Sarja kuvataan syksyn ja talven 2021–2022 aikana Helsingissä ja Tallinnassa. Se on toteutettu yhteistyössä Aurora Studiosin, Finnish Impact Film Fundin (FIFF), Nelonen Median, Suomen elokuvasäätiön, Eesti Filmi Instituutin ja virolaisen Stellar Filmin kanssa.

Kun 1990-luvun alun Suomi ajautui kasinotaloudesta lamaan, seuraukset olivat traagiset. Rosvopankin tarinan keskiössä ovat kysymykset oikeudenmukaisuudesta, ihmisen arvosta sekä rahan ja vallan mahdista.

”90-luvun lama oli kokemus, joka muutti koko kansakunnan psyykettä. Ajanjaksossa on myös samoja piirteitä kuin nykyisessä koronakriisissä, ja kuten kaikissa suurissa kriiseissä, hallitun todellisuuden illuusio murtuu”, Moskito Televisionin vastaava tuottaja Mari Kinnusen kommentoi.

Rosvopankin lisäksi Elisa Viihteellä on tuotannossa on tällä hetkellä kymmenen uutta kotimaista sarjaa.

”Olemme yksi merkittävimmistä suomalaisten tv-sarjojen tilaajista ja rahoittajista, ja laskennallinen kulttuurijalanjälkemme oli viime vuonna lähes 40 miljoonaa euroa*. Tuoreen kyselytutkimuksemme mukaan enemmistölle suomalaisista kulttuuri merkitsee mielen virkistystä ja viihdettä, joita haluamme tarjota kiinnostavien Elisa Viihde alkuperäissarjojen muodossa”, kommentoi Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone