Elisa Viihteen alkuperäissarjat valloittavat Isoa-Britanniaa: ”Suomalaissarjoista on tullut vientituote”

Iso-Britannia tunnetaan kansainvälisten menestyssarjojen tuottajamaana. Nyt myös suomalaisdraama kiinnostaa brittiyleisöä. Neljä Elisa Viihde -alkuperäissarjaa nähdään tänä keväänä Iso-Britannian kanavilla.

Tänä keväänä Iso-Britannian televisiokanavat, muun muassa BBC sekä Channel 4, esittävät Elisa Viihde -alkuperäissarjoja Huone 301, Kaikki synnit, Bullets ja Nyrkki.

”Suomalaissarjoista on tullut vientituote. Alkuperäissarjojamme on myyty jo yhteensä lähes 50 maahan, niin Yhdysvaltoihin, Japaniin kuin Saksaan. Tavoitteemme on tarjota suomalaisyleisölle laadukkaimmat kotimaiset sarjat ‒ on hienoa, että sarjamme menestyvät myös kansainvälisesti, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Iso-Britannian medioista muun muassa The Times-lehti on kehunut Huone 301 (Man in Room 301) -sarjaa, jota on esitetty maassa BBC:n toimesta.

Göteborgin elokuvafestivaalin parhaan käsikirjoituspalkinnon saanut Kaikki synnit (All the Sins) -sarja sekä Cannesissa MIPTV:n Coup de Coeur -palkinnon voittaut Bullets-sarja ovat olleet katsottavissa Channel 4 -kanavan suoratoistopalvelu All4:ssa.

Juttu jatkuu:

Ohjaaja Mikko Kuparinen ja Viljami Lahti Huone 301 -sarjan kuvauksissa Espoossa kesällä 2019. Kuva: Jouni Hirn

Huone 301 -sarjan ohjaaja Mikko Kuparinen ja Kaikki synnit -sarjan ohjaaja Mika Ronkainen kommentoivat kansainvälistä menestystä:

”Olen otettu että sarjamme on otettu näin mainiosti maailmalla vastaan. Ohjaajana luotan valinnoissani tuntemuksiini siitä, mikä jännittää, naurattaa, kauhistuttaa ja herkistää, joten on erityisen hienoa kun työ onnistuu leviämään näinkin laajalle ja kokonaan uudenlaisen yleisön nähtäville, iloitsee Kuparinen.

Mika Ronkaista hymyilytti Kaikki synnit -sarjan kuvauksissa Oulussa helmikuussa 2020. Kuva: Jouni Hirn

”Saamamme palautteen perusteella brittiyleisö arvosti erityisesti katselukokemusta, jossa kaksi kautta julkaistiin kerralla. Näin katsojat pääsivät sukeltamaan nykyaikaa kuvaavan ensimmäisen kauden jälkeen suoraan vuoden 1999 tapahtumiin ja saivat ahmia pitkän tarinan kerralla. On upeaa huomata, että yleisö tuntuu odottavan kovasti jo tarinalle jatkoa, sanoo Mika Ronkainen.

Kaikki Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplaystä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone